Ga naar de inhoud
stage lopen op je kamer

Op stage in je kamer is niet makkelijk

Saar vond haar ideale stage. Gaaf, werken in het Groninger Museum. Na vijf weken was het ineens niet meer zo leuk. Het museum ging dicht en Saar moest thuis stagelopen.

Ik loop nu vijftien weken stage bij het Groninger Museum. De eerste vijf weken bracht ik ook echt ín het museum door. Inmiddels zitten we bijna elf weken thuis en voorlopig blijft dat nog wel even zo.
Ik had enorm veel zin in de stage en had alles ook achterlijk vroeg geregeld. Toen anderen nog op zoek waren naar een stage waarmee ze in september konden beginnen, had ik de mijne voor februari al gefikst.

Ik kreeg het reilen en zeilen van de systemen net onder de knie

Toen ik eindelijk mocht beginnen was ik erg blij. De eerste week was meteen lekker druk want er was net een nieuwe tentoonstelling begonnen. De weken daarna waren wat rustiger, ik kreeg het reilen en zeilen van alle systemen steeds meer onder de knie en ik was inmiddels ook gewend aan mijn nieuwe ritme.
Tijdens de persconferentie op 12 maart presenteerde het kabinet allerlei maatregelen. Het museum moet dicht. Die middag hadden Muriël, de andere stagiaire, en ik op kantoor al gespeculeerd: wat als?
Toen het nieuws tot ons was doorgedrongen, moesten we meteen aan de slag. Er moest een persbericht uit, een post op alle social-media-kanalen en we moesten de website aanpassen. De volgende dag werkten we hard aan een format om onze bezoekers thuis te entertainen.

En paar mental breakdowns later heb ik vrede gesloten met zoom en teams

De maandag erop begon ook voor mij het thuiswerken. De eerste week vond ik het wel fijn, maar al snel daarna niet meer. Alles loopt door elkaar, je werkt aan dezelfde tafel waaraan je je avondeten eet en de grens waar werk eindigt en je vrije tijd begint wordt steeds vager.
De eerste weken waren echt zwaar en ik heb zelfs de nodige mental breakdowns gehad. Inmiddels heb ik m’n ritme gevonden en vrede gesloten met alle zoom- en teams-meetings en de bezoekjes op afstand. Ik heb nog vijf weken te gaan, waarschijnlijk werk ik die allemaal vanuit huis, en dan zit deze op zijn zachtst gezegd bijzondere stage erop. Op stage in je studentenkamer, wie had dat kunnen denken?