Ga naar de inhoud

Pinguïns en afgekocht sterk

Gewapend met m’n kroegjas en de verrotte Allstars ging ik op pad. Nieuwe jurk aan, natuurlijk geen hakken. Ik had twee euro in mijn bh verstopt, voor een kipburger achteraf. Kipnuggets mogen ook, of een kipcorn, als het maar gefrituurde kip is. Rode lippenstift op en een huidkleurige panty aan. Dat laatste was een foutje. Huidkleurige panty’s zijn namelijk wel echt lelijk.

De tactiek is om bij binnenkomst op de foto te gaan, dan heb je tenminste één herinnering aan het gala

Het was wel weer eens tijd voor een gala. Beetje onbeperkt drinken. Mooi. Ik hou er wel van wanneer er afgekocht sterk is. Helaas alleen binnenlands deze keer, maar van jonge jenever word ik ook wel dronken. Gala’s hebben altijd wel iets bijzonders. Mensen nemen oprecht de moeite om er leuk uit te zien. Ze proberen het tenminste wel. Er is genoeg te beleven. Kijken wie er dronken wordt, wie er gaat braken en wie er met wie wat aan het regelen is. En dat in fancy kleren en zo’n pinguïnpak.
De tactiek is om direct na binnenkomst op de foto te gaan. Dan heb je tenminste nog één herinnering aan de avond. Er staat ook altijd een megalange rij bij de fotograaf, want je wilt natuurlijk wel een foto met én je bestuur én je jaar én je lichting én je club. Superstressvol.

Soms mag je maar vier drankjes per persoon meenemen, tien paardenkut bestellen is er dan niet bij

Wanneer de foto eindelijk is gelukt, kun je je verplaatsen naar de bar. Hier kun je aansluiten in de rij, om heel veel alcohol te bestellen. Helaas loop je vaak tegen limieten aan, dat je maar vier drankjes per persoon mag meenemen. In één keer tien paardenkut bestellen is er dan niet bij.
Wanneer je eindelijk de drankjes in handen hebt, kun je echt los. Beetje pasjes maken op de dansvloer. Meeschreeuwen met de hitjes en wat mexxen (mexxen is een spelletje met dobbelstenen, waarbij het weleens voorkomt dat je mag drinken).
Wanneer je moet plassen, kun je allemaal nieuwe vriendinnen maken bij de toiletten, want ook daar staat vaak een lange rij. Van al die drankjes moet je natuurlijk wel naar de wc. Op een gegeven moment is de drank op, of het gala voorbij. In beide gevallen is het tijd om te gaan. Op naar een kroeg om nog even door te dansen. En daarna nog de verrassing en de blijdschap als je zomaar ergens op je lijf een twee-euromunt aantreft. Kip, ik heb je.
Gala, ik vind het leuk.