Ga naar de inhoud

Kunstmatige intelligentie (met lector Rix Groenboom)

Van AI hebben onze dummies ‘bizar weinig’ verstand, maar ze zijn er wel heel nieuwsgierig naar. Hanze-lector Rix Groenboom weet er alles van, dus hoog tijd om flink wat vragen op hem af te vuren.

Van schaakcomputer tot ChatGPT, in ruim twintig is AI razendsnel geevolueerd, maar nooit is er meer aandacht voor geweest als het afgelopen jaar. Dankzij vooral ChatGPT maakt de hele wereld nu ineens kennis met alle mogelijkheden die AI biedt.

Maar wat is nu eigenlijk AI? Waarom is een rekenmachine geen AI, maar een chatbot wel? Hoe voed je AI op? Hoe herkent ie fake news? Wat is een Large Language Model (LLM)? Hoe maak je onderscheid tussen AI-content en door mensen gemaakte content? En moeten we ons zorgen maken over de snelheid waarmee AI zich momenteel ontwikkelt? Wat is Q&A door dummies?

Weten dat je iets niet weet is het begin van wijsheid… Wat dat betreft zijn onze hosts/dummies Maikel en Mattheüs al heel wijs. Ze weten heel goed dat ze niets weten, maar ze laten het er niet bij zitten!

Elke maand interviewen ze een nieuwe expert, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Maar wel met grenzeloze nieuwsgierigheid en een goede dosis humor. Daarnaast behandelen ze kijkersvragen die jij – ja jij! – kan insturen door een dm (of mailtje) te sturen naar één van de socials van HanzeMag.

Onze experts komen uit allerlei vakgebieden en kunnen onderzoekers, lectoren, docenten, ondernemers, politici, dictators, banketbakkers, ervaringsdeskundigen en/of fulltime helpdeskmedewerkers zijn. Ben je nieuwsgierig maar hou je niet van suffe colleges? Zoek je een amusante en informatieve show om een half uurtje mee te vullen? Zoek niet verder, dit is… Q&A door Dummies!

Presentatie: Maikel van Duinen & Mattheüs Douwes
Beeld: Bas Swaving
Geluid: Cazism