Ga naar de inhoud

Campus moet helemaal wild gaan

Afgelopen tijd ben ik veel op andere universiteiten en hogescholen geweest. Door mijn bestuursjaar komt ik nog weleens ergens. Beetje posters uitdelen voor in die gebouwen daar. Maar dat terzijde. Veel steden hebben een lelijke campus, wat dat betreft hebben we het in Groningen wel goed voor elkaar. Het Zernike is op zich wel oké.

Een Appie, bioscoopje en wat cafeetjes… Zernike kan echt zo’n eigen dorpje worden

Het lijkt me alleen zo leuk om, net als in Amerika, op de campus te wonen. Van die hele grote gebouwen, waar iedereen een eigen kamer heeft en waar dan hard wordt gedronken in de gangen. Het lijkt me echt prachtig om dat ook in Groningen te hebben. Ik zie mezelf nu niet op de Zernike Campus wonen, maar wanneer dat een beetje wordt aangekleed, met een Appie, bioscoopje en wat cafeetjes…
Op Facebook kom je soms posts tegen over de Zernike Campus, dat je daar kunt gaan wonen. Wel leuk, denk dat het echt zo’n eigen dorpje kan gaan worden. Maar dan moeten Vindicat, Albertus, Dizko enzovoorts daar ook allemaal heen gaan. Verenigingsbattles tegen elkaar, met allemaal spelletjes en wie het hardst kan drinken. Hele campus wild.

Om vier uur bedenken dat je gaat beerpongen en om half zeven al dronken in je gebouw liggen

Daarna een groot feest. De naked mile lijkt me mooi. Misschien iets minder naakt. En dat je gaat daten en dat je dan wordt opgehaald vanuit je eigen kamer in de gang. Ik kijk echt veel te veel van die Amerikaanse films. Maar denk ook aan die beerpongtoernooien. Om vijf uur ’s middags kun je dat bedenken en om half zeven kun je al dronken in je gebouw liggen. Overal red cups. Ik ben me aan het oriënteren of ik een halfjaar naar het buitenland kan. Amerika is een beetje duur, maar het lijkt me echt zo prachtig. Wellicht kan ik dit ook op een andere plek ervaren. En anders zorg ik wel dat de Zernike Campus helemaal wild gaat.

Foto: Christiaan Triebert