Ga naar de inhoud

Repo: game van Hanze-studenten groot succes

Freek Verheijde en Thomas Jager, twee Gaming-studenten aan de Hanzehogeschool, hebben een game ontwikkeld waarbij de mensheid gered wordt als je genoeg telefoons afpakt.

Het spel heet Flippin’ Phones en is nu verkrijgbaar als mobiele applicatie. De game is al 45.000 keer gedownload en miljoen mensen keken naar de recensie van TheDiamondMinecart op YouTube!

Flippin’ Phones is een actie spel waarbij er zoveel mogelijk telefoons uit de handen van mensen getikt moeten worden. Deze mensen zijn namelijk zo druk met hun telefoons bezig, dat ze helemaal niet door hebben dat er een ramp staat te gebeuren. Terwijl je de telefoons wegtikt om de mensheid te redden, moet je overigens ook nog zorgen dat je niet gepakt wordt door de verschillende politieagenten die achter je aan zitten.

Het spel is al een tijdje te spelen op het internet, maar nu is er ook een mobiele versie ontwikkeld. In deze versie van het spel zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd, zo zijn er meer winkels, meer soorten agenten en heeft het spel een vernieuwde uitstraling. Ook wordt de mobiele versie van het spel Super Flippin’ Phones genoemd in plaats van Flippin’ Phones, om een duidelijk onderscheid te maken tussen beide versies. De mobiele versie is op moment van schrijven nog niet gelanceerd, maar is wel gratis als prototype te downloaden. Deze game wordt in eerste instantie gemaakt voor Android, daarna waarschijnlijk voor PC en iOS.

Het spel is in slechts 48 uur gemaakt, tijdens de Indie Gameleon 2014 Games Jam in Groningen. Flippin’ Phones is erg toegankelijk en leuk om te spelen. Door de korte duur van het spel ben je geneigd steeds weer je highscores te verbeteren. Kortom, je wilt het dus blijven spelen!

Freek en Thomas ontwikkelden het spel uit naam van hun eigen onderneming, BlauwPrint. Hiervoor werkten zij samen met freelancer Harm-Jan Wiechers, die zich ontfermde over de audio van het spel. Het spel werd genomineerd voor de Pocket Gamer Award, Flippin’ Phones viel echter niet in de prijzen maar de makers waren desondanks vereerd met deze nominatie. De jongens doen de opleiding Game Design & Development aan de Hanzehogeschool Groningen.