RUG heeft nu food court, wat krijgt Hanze?

Qua hapjes en drankjes is de RUG er, met de opening van een heus foodcourt, dit nieuwe schooljaar flink op vooruitgegaan. Bij de Hanze lijkt het er, met het verdwijnen van Wadapartja, juist minder op geworden op eetgebied. Komt daar snel verandering in?

Heb je die grote glazen kas schuin tegenover de appie al gespot? Sinds eind augustus heeft de RUG, samen met cateraar Beijk en lokale ondernemers, een te gek food court neergezet. In de hippe tuinbouwkas kun je, ook als Hanzestudent(e), tussen de colleges door terecht voor eten van FLFL, Taj Mahal, The Smooth Brothers, The Hungry Mishka,  Muzzica D.I.Y. en Broodje Ben. Oftewel, vertrouwd eten uit de stad, maar dan op de campus. Eet smakelijk!

Voor wie niet de halve campus wil doorkruisen voor wat eten of voor wie gewoon niet zo lang pauze heeft, is er toch goed nieuws. Eurest, de cateraar van de Hanze, zet zich de komende jaren in voor meer samenwerkingen met lokale ondernemers en voor het opstarten van nieuwe locaties.

Nu nog een klerezooi, straks een mooie nieuwe vleugel met grand cafe enzo.

‘Naast het Atrium in de Van OlstToren, waar nu nog  druk wordt gebouwd, komt bijvoorbeeld een Grand Café van een lokale ondernemer,’ zegt David Verweij, vestigingsmanager van Eurest. ‘Ook bij het Prins Claus Conservatorium komt een nieuwe locatie genaamd Central Park. Daarnaast heeft DeliYo de Wadapartja in de Van Doorenveste overgenomen en staat er sinds dit jaar een foodtruck van Food for the Fittest op Entrance (vlakbij de Energy Barn).’

Zo gaat het Grand Cafe er zo’n beetje uitzien, gezellig toch?

Paul Bronswijk, de lokale ondernemer die verantwoordelijk is voor het Grand Café, vertelt dat er in het Grand Café vooral aandacht komt voor verse bereidingen. ‘Zoals je van een Grand Café mag verwachten gaan we ontbijt, lunch en avondeten vers klaarmaken en uitserveren. Verder komt er in de ruime inrichting ruimte voor werkplekken en gaan we een to-go aanbod aanbieden.’

Hebben Hanze-studenten nog suggesties? We vroegen het ze zelf: