Ga naar de inhoud

Sebastiaan Kremer wint Anner Award

De Anner Award voor ondernemende studenten in Noord Nederland is dit jaar gewonnen door vierdejaars Communicatiesystemen Sebastiaan Kremer. Uit zes finalisten kozen de jury en het publiek in de Nieuwe Kerk Sebastiaans idee, het Online Dorp Roden.
Het Online Dorp is een webshop voor ondernemers in het Drentse Roden én een platform voor ondernemers die met elkaar informatie uitwisselen. ‘Online Dorp is ideaal voor ondernemers die nog niet zoveel verstand hebben van ICT en toch iets met internet willen doen’, vertelt de winnaar. ‘Samen adverteren is goedkoop en voor een relatief laag bedrag per maand heb je op een gemakkelijke manier een website.’ Voor de consument is het volgens Sebastiaan ook handig. ‘Je rekent voor verschillende winkels in één keer af en je betaalt de bezorgkosten maar één keer.’ In Roden doen momenteel acht ondernemers mee aan de webshop waaronder Jumbo en De Vrijbuiter. ‘Vooral in de vorstperiodes zag ik het aantal bestellingen stijgen. Ik studeer nu af op Online Dorp Roden. Na mijn studie wil ik met dit concept doorgaan, ook voor andere plaatsen.’
Sebastiaan ontving de prijs van duizend euro en een coachingstraject uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel. Prins Bernhard junior, ‘de prins-ondernemer’ die in Groningen Economie studeerde, was eregast in de Nieuwe Kerk.