Ga naar de inhoud

Seks en sokken

Mannen en sokken. Eerst voelde ik nooit zo veel voor die combi. Waar kwam die fascinatie vandaan? Waarom moesten mannen toch zo cool doen met hun sokken? Het enige waar ik mijn sokken voor gebruikte was om mijn voeten warm te houden en om mijn vieze vettige pizzavingers aan af te vegen als ik tijdens het tv-kijken geen servetten binnen handbereik had. Mijn sokken bezaten gaten, waren simpel zwart of wit en bovendien had ik nooit hele paren. Al maakte dat met effen zwart en wit dan weer niet zo veel uit.

Een paar jaar geleden veranderde mijn lakse, armoedige sokkentoestand, sokken en ik werden een match

De jongen met wie ik ‘verkering’ kreeg op de middelbare school leerde mij dat je je sokken moest matchen met de kleur van je schoenen. En dat terwijl hij zelf notabene altijd met witte sokken in rode Adidasslippers bij mij thuis kwam. Ik vond ze verschrikkelijk, maar mijn vader zag er wel iets geinigs in.
Een paar jaar geleden veranderde mijn lakse, armoedige sokkentoestand. Sokken en ik werden een match en ik begon er meer geld aan uit te geven.
Alle enkele sokken gooide ik in de prullenbak. Geen enkelsokjes meer, maar hogere sokken. Gekleurde sokken, sokken met strepen, er verschenen zelfs Happy Socks in m’n sokkenla. Sokken zijn niet langer meer het saaiste onderdeel van mijn outfits, sterker nog, ze zijn één van de belangrijkste geworden.
De quote Sokken maken de man is samen met het gender allang een construct geworden. Sokken zijn mooi, sokken zijn lit, sokken zijn gaaf! Het liefst draag ik de hele dag alleen nog maar sokken. Weet je niet wat je me voor m’n verjaardag moet geven? Doe mij dan graag sokken! Zelfs de sokken-in-slippers zijn in mijn studentenkamer inmiddels welkom.

Zelfs tijdens de seks houdt de average guy z’n sokken lekker aan (!!!), wat is dit, mannen?

Toch is er één terrein waar sokken bij mij niet welkom zijn: het bed. GOOR! Of liever gezegd in stuko: GUUR MAN! Ondanks de liefde gaan we niet samen slapen. Het is warm en met blote voeten mijn zachte dekens aanraken is het fijnste wat er is.
Toch heb ik mannen het wel zien doen. Vaak te laat ook, helaas… Of die sokken nou schoon of vies waren, ze werden gezellig tussen mijn en zijn tenen in het bed gevlijd. Zelfs tijdens de seks houdt de average guy z’n sokken lekker aan (!!!). Wat is dit, mannen? Vertel mij wat hier gaande is. Het is niet alsof je de kleur moet matchen met mijn lakens ofzo?!
Dat er mensen zijn die graag slapen met sokken aan hun voeten, daar heb ik me bij neer kunnen leggen. Maar of de aanblik van die vale, smerige sokken onder harige benen een onderdeel van de seks mag worden? Daar moet ik eerst nog maar een héél lang nachtje over slapen.