Spierpijn: ijshockeyen met Studenten IJshockey Vereniging The Bulldogs

De nieuwe Spierpijn: ijshockeyen met The Bulldogs. Op de valreep van de lente verkent Rianne nog even een wintersport. IJshockeyen bij de Groninger Studenten IJshockey Vereniging The Bulldogs.

Ook bij The Bulldogs begint ijshockeyen met minutieuze aandacht voor de beschermende kleding. Eenmaal geared up stapt Rianne als een Bambi het ijs op. Het is altijd even wennen, die eerste meters. En met zo’n ijshockeypak natuurlijk helemaal. Maar binnen no time gaat Rianne ervandoor.
IJshockey is niet zomaar een beetje schaatsen. Nee, het is een supersnelle sport waarbij je heel wendbaar moet zijn. Je moet abrupt kunnen stoppen en weer doorgaan, draaien van links naar rechts.

Het hoofddoel van The Bulldogs is to have fun

En je moet natuurlijk tegen een stootje kunnen. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook nog die stick waarmee je de puck moet raken. Dat is nog eens wat je noemt multidisciplinair multitasken. Bulldog Lorenzo heeft alle skills in huis en laat Rianne zien hoe het moet.
The Bulldogs bestaan al sinds 1991. Ze doen op dit moment met zes teams mee in de nationale studentencompetitie. Je hoeft geen ervaren ijshockeyer te zijn om aan te sluiten. Bij de Bulldogs is iedereen welkom. Want het hoofddoel van deze sporters is to have fun. Ze trainen twee keer per week en na de training gaan ze vaak nog even de kroeg in.

Lorenzo heeft in zijn speedy spoedcursus Rianne zoveel bijgebracht dat ze kan meedoen aan het afsluitende wedstrijdje. En ze zou weleens, bijna spoiler-alert, in het juiste team kunnen zijn terechtgekomen.

——————————————————————————————————————————

Voor Spierpijn test Rianne Aalbers sporten bij studentensportverenigingen die aangesloten zijn bij ACLO Studentensport Groningen. Op dit moment sporten daar bijna 19.000 studenten. Een ACLO-sporter kan een jaar lang onbeperkt sporten voor € 59,95. De ACLO is daarmee voor studenten uit Groningen de belangrijkste sportvoorziening.