Spierpijn: Rianne probeert judo bij de Mattekloppers

Na een heel lang spierpijnloos jaar, was het wel tijd om weer eens te beginnen met sporten voor Rianne. En waarom dan niet gelijk bij de Mattekloppers langs voor een lekker potje judo?

Rianne gaat in de eerste aflevering van seizoen 2 op bezoek bij de Groninger Studenten Budo Vereniging de Mattekloppers, een studentensportvereniging waar jiu jitsu, judo, karate en systema beoefend worden.

Vooral op judogebied hebben de Mattekloppers best wat judo-grootheden als lid gehad. Ex-lid Karin Kienhuis nam bijvoorbeeld tweemaal deel aan de Olympische Spelen.

Hoogste tijd voor Rianne om haar werp-skills eens te testen. Ze leert over de houdgreep, verwurging, armklem en vooral hoe je een goede worp inzet. Weet ze Ippon te scoren tegen deze geduchte tegenstanders?

Voor Spierpijn test Rianne Aalbers sporten bij studentensportverenigingen die aangesloten zijn bij ACLO Studentensport Groningen. Op dit moment sporten bijna negentien duizend studenten bij de ACLO. Een ACLO-sporter kan een jaar lang onbeperkt sporten voor slechts €59,95. De ACLO is daarmee voor studenten uit Groningen de belangrijkste sportvoorziening.