Ga naar de inhoud

Student&Site: Jet Lag App

De Jet Lag App van de studentonderneming OZOMedia won vorig jaar de BusinessMatch en nam daarna een hoge vlucht. 11.500 downloads hebben ze inmiddels op hun conto staan, Bono Heijnen, Niels Jansen, Fatih Yilmaz en Richard Chirino. Student Technische Bedrijfskunde Niels: ‘De Jet Lag App geeft je op grond van je vertrek- en aankomsttijden een slaap- en wakkerblijfadvies en raadt je aan om een bepaalde tijd in lichte ruimtes te bivakkeren als je op de plaats van bestemming aankomt. Zo voorkom je dat beroerde jetlaggevoel en volg je je eigen biologische klok.’ Studiegenoot Bono kwam op het idee om de app te gaan maken. ‘Via een jaargenoot bij Albertus, Max de Graaf. Hij studeert geneeskunde aan de Rijksuniversiteit en zag dat de jetlagapps die je kon downloaden niet goed werkten. Niels: ‘Je had bijvoorbeeld een lichtgevende app die je voor je hoofd moest houden.’ Wizzkid Richard (afgestudeerd Technische Informatica) maakte de nieuwe algoritmes voor de OZO-app, Fatih (afgestudeerd Communicatiesystemen) deed het design. OZOMedia zette de Jet Leg App een weekje gratis online om publiciteit te krijgen.

Er verscheen een artikel over de app op de blog van de iPhoneclub. Bono: ‘Het leuke was dat we niet alleen feedback kregen omdat het echt bleek te werken, maar ook kritiek. Een stewardess mailde ons dat het voor haar niet werkte, omdat ze moest werken als ze eigenlijk moest slapen. We hebben nu een speciale applicatie voor luchtvaartpersoneel gemaakt. Niels: ‘In de luchtvaartbranche willen we onze app gaan verkopen, als service en gratis dienst voor passagiers. Dat gaat ons verdienmodel worden. En binnenkort komt de androidversie online.’

Wil je een gratis Jet Lag App op je iPhone? OZO-media geeft tien codes weg voor een gratis download. Like ons dan op facebook of volg ons op twitter en maak kans op een gratis Jet Lag App.