Facetimen met…: Studenten in buitenland teleurgesteld in hulp Hanze

Hanze-student Sikko Medema maakte tot eind vorig schooljaar video’s voor HanzeMag, maar moest door stagedrukte tijdelijk stoppen met filmen voor ons. Gisteren kregen we ineens bericht van hem.

Hij was Berlijn, waar hij een minor volgt, ontvlucht vanwege corona, en had een video gemaakt waarin hij zich afvroeg waarom de Hanzehogeschool zijn studenten niet actief terughaalt en helpt een terugvlucht te regelen of in ieder geval de terugreis betaalt, zoals andere hogescholen wel doen.  Hij facetimede met Hanze-studentes in Malta en Barcelona om te kijken of zij dezelfde problemen hadden…

We hebben de Hanzehogeschool om een reactie op de video gevraagd:
Ons advies aan onze studenten in het buitenland is om terug te keren naar Nederland of hun land van herkomst. De Hanzehogeschool blijft vasthouden aan de richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies bijgesteld: reis alleen naar het buitenland indien noodzakelijk.
Als studenten problemen ondervinden om terug te keren, dan horen wij dat graag en helpen we waar mogelijk, ook financieel.  Als studenten niet kunnen vertrekken dan willen we dat graag weten, ook dan helpen we de studenten waar mogelijk. Mochten studenten ervoor kiezen om in het buitenland te blijven dan willen we dat ook horen om contact te houden.

Studenten kunnen via de buitenlandcoördinator van hun opleiding hun behoefte aan hulp kenbaar maken.