Ga naar de inhoud

Studenten-overgang

Superveel mensen om me heen hebben verkering. Een relatie. Iemand die er voor je is en waar je leuke dingen mee kunt doen. Een vriend. En daar heb je dan ook seks mee. Klinkt echt helemaal mooi. Toch?
Ik ken ook genoeg mensen die van verkering naar verkering gaan. Als je aan verkering bent gewend, lijkt het me ook lastig om alleen te zijn. Al geloof ik niet in verhalen als ‘Ik vind het lastig om alleen te slapen’. Serieus: wees blij. Hoe chill is het om diagonaal in bed te liggen, zonder iemand die snurkt. Of zwaar ademt.

Verhalen over iemand oppikken in de stad zijn leuker dan die over het familieweekend met schoonouders

Mensen die geen relatie hebben, ken ik gelukkig ook, heel veel zelfs. Ik vind het leuker om naar verhalen te luisteren over hoe je iemand hebt opgepikt in de stad, dan dat je mee was op familieweekend met je schoonouders. Het wordt dan allemaal zo serieus.
Al voel ik me ook wel rustig bij stabiliteit. Ik denk dat ik in de studenten-overgang zit. Ik ben serieuzer met mijn studie dan ooit (oprecht waar, ik studeer echt wel veel). Ik drink ’s avonds niet als ik de dag erna een presentatie heb en ik ben zelfs al op zoek naar een geschikte masteropleiding. Ook zoen ik niet random mannen meer in de kroeg (nou vooruit, soms nog wel, maar niet vaak, oké). En ik ben hier in Zweden weleens op een date geweest.

Zweedse mannen zijn galant, en terecht, want ik had zelfs m’n benen geschoren

Daten is nog niks voor mij. Toch, als ik een stabiele relatie wil met familieweekenden, iemand die er voor mij is en regelmatige seks, zal ik wel moeten. Heel gek trouwens, mijn date en ik gingen een biertje doen. Hij liep naar de bar om bier te halen en kwam toen met één biertje terug. Blijkbaar doen Zweden niet aan rondjes geven. Zweedse mannen zijn trouwens verder wel galant. Ze houden de deur voor je open en zeggen dat je er leuk uitziet. Terecht ook. Ik had een rokje aangetrokken en zelfs mijn benen geschoren. Dan mag er wel een complimentje af.
Helaas is het nu uit met de rokjes, want het wordt inmiddels heel erg koud in Zweden. Maar misschien heb ik tegen de tijd dat het echt winter wordt een stabiele verkering die rokjes niet belangrijk vindt. Kunnen we gezellig voor de haard liggen. Met de schoonfamilie en andere serieuze dingen die bij de studenten-overgang horen.

Foto: Good Free Photos Photos