Studenten strijden voor huisvesting voor iedereen.

Activisten Rinse en Rozemarijn zetten zich al jaren in voor huisvesting voor iedereen. Waarom besloten ze actie te voeren? Wat drijft ze?

Lang werd gedacht dat de huidige generatie vooral aan clicktivisme deed, maar de betrokkenheid van veel jongeren blijkt een stuk dieper te gaan dan dat. Klimaat, #metoo, diversiteit… er blijken talloze onderwerpen te zijn waar jongeren zich wel degelijk heel druk om maken.

Waar komt deze betrokkenheid vandaan? Hoe denken ze de wereld te kunnen veranderen? En hoe zorgen ze ervoor dat ze niet vervallen in cynisme?

In deze serie portretteren Karlijn Ringnalda en Macy van Geldrop activistische studenten die geloven dat ze met hun acties de wereld kunnen verbeteren. In deze aflevering volgen ze Rinse en Rozemarijn, die zich inzetten voor goede woningen voor iedereen.

Ze deden mee aan onder andere Shelter Our Students, het protest voor studentenwoningen voor internationale studenten in Groningen. Ze kregen in Rotterdam al eens te maken met politiegeweld tijdens een demonstratie tegen de uitzetting van bewoners van huurwoningen.

Hoe belanden ze in het activisme? Wat drijft ze? En waar strijden ze voor? Rinse en Rozemarijn vertellen over hun activistische verleden, hoe ze onderhandelden met bestuurders van de Rijksuniversiteit Groningen en hoe ze steeds activistischer werden.