Ga naar de inhoud

Studentendingen: studiekeuze, KEI-week en actief zijn naast studie

Wat gebeurt er allemaal rondom je studie aan de Hanze? Een uitgebreid, vermakelijk en informatief antwoord op deze vraag krijg je in de vierdelige podcastserie ‘Studentendingen’.

Live opgenomen tijdens de Open Dag van de Hanzehogeschool op zaterdag 9 november 2019, en gepresenteerd door Cas Mooij. Alles wat belangrijk, leuk en interessant is rondom het studeren en studentenleven. Voor (aankomend) studenten en ouders, maar ook voor eerstejaars die hun weg nog moeten vinden.

Als je je studie gekozen hebt, wat volgt er dan? En is studeren nog wel alleen het volgen van je vakken? In deze podcast praten we met Wieger Zijlstra, één van de organisatoren van de KEI-week: het weeklange festijn waar veel studenten pas écht student worden. De informatieve workshops, de feestjes, op pad met je KEI-groepje, een onvergetelijke ervaring.

Daarnaast praten we over de keuze voor een commissiejaar of andere activiteiten buiten je studie, waardoor je je breder ontwikkelt als mens. Er is immers meer dan alleen in de collegebanken zitten. Neem je een bijbaantje? Of word je lid van de medezeggenschapsraad? Ga je bij een vereniging? Of lekker sporten? Kortom: keuzes, keuzes, keuzes. Voor een antwoord op deze vragen praten we met Roy van der Wal van ‘Word Actief’, onderdeel van Stichting Studenten Activiteiten.

Aan de hand van persoonlijke verhalen komen Cas, Wieger en Roy tot de conclusie dat ouders en studenten nogal eens van mening verschillen. Studiekeuzeadviseur Marjanne de Regt (die schuift na 36 minuten aan) erkent dit ook. Zij legt uit hoe je je als jongere breed kunt oriënteren, dat er geen ‘keuzes voor de rest van je leven zijn’, en dat ‘moeten’ niet de beste resultaten oplevert. Nee, we kunnen  beter onderzoeken waarom we iets ‘willen’. Wat motiveert je? Wat vind je leuk? Hoe ga je op onderzoek naar je interesses en wat kun je daarmee?

Deze vragen en meer worden besproken, maar wel op een luchtige wijze, die past bij een zaterdagochtend. Wil jij een beter perspectief op je studententijd? Kwestie van je oordopjes indoen en lekker deze podcast luisteren.

i.s.m. hansHanzeMag en Medicijn op Maandag.