Studentenkookshow: een pittige Japanse noedelsoep op zijn Gronings

Rohan maakt samen met Lasse en Thijs een lekker pittige Japanse noedelsoep, maar waar is het water gebleven?

Ga lekker zitten en laat je inspireren door ons studentenkookteam! mocht je dit eten zelf willen maken, hier zijn de ingrediënten en instructies:

Japanse Noedelsoep

Voor 4 personen

Ingrediënten
– 4 cm (give or take) verse gember
– 1 Rode peper
– 500 gram Kastanjechampignons
– 300 gram Paksoi
– 480 gram Kipfiletreeps (of een vleesvervanger naar jouw keuze!)
– 400 gram Udonnoedels
– 40 ml Sojasaus
– 2 Kipbouillonblokjes (of groente voor een vegetarische variant)
– 3 el olijf- of zonnebloemolie
– Cayennepeper poeder
– Peper
– Zout

Stap 1.
Snij de kastanjechampignons, gember, paksoi en rode peper. Rasp de schil bij voorkeur eerst even van de gember af.

Stap 2.
Kippenbouillon. Zet deze op in een pan met ongeveer een liter water en gooi hier twee boullionblokjes bij.

Stap 3.
Olie in de pan en fruit de rode peper en gember.

Stap 4.
Kruid de kip met in ieder geval wat zout, peper en eventueel cayennepeper poeder of iets dergelijks. Gooi vervolgens de kip in de pan met de gember en rode peper.

Stap 5.
Voeg de paksoi en kastanjechampignons toe en laat het 3-4 minuten bakken.

Stap 6.
Voeg de kippenbouillon toe aan de pan. Laat het even pruttelen met de deksel op de pan.

Stap 7/8.
Voeg de udon noodles toe aan de pan, laat het een paar minuten pruttelen totdat ze gaar zijn.

Stap 9.
Voeg naar smaak sojasaus toe aan de pan, roer het nog even door én: EETSMAKELIJK!

Serveertip: sushi en/of kroepoek.