Studentenkookshow: Mexicaanse hamburgers, delicioso!

Hamburgers fastfood? Nee joh! In aflevering 5 duikt fijnproever Rohan de keuken in met Merlijn en Ayleen (ken je misschien wel ergens van). Deze twee topkoks maken Mexicaanse Hamburgers. Vamos!

Voor dit diner heb je in ieder geval de volgende ingrediënten nodig.

Gehakt (rund, 400 g)
Paprikapoeder (1 theelepel)
Komijnpoeder (1 theelepel)
Blikje maïs
Knoflook (1 teen, of 5)
Ui (1 stuk)
Ei (1 stuk)
Paneermeel (3 eetlepels)
Tomaten (3 stuks)
Avocado (2 stuks)
Bolletjes (4 stuks)
Cheddar (4 plakken)
Limoen (1 stuk)
Olie om in te bakken

Optioneel

  • Sla voor op de burger
  • Nacho’s
  • Rode peper voor door de guacamole
  • En natuurlijk desperado’s met een limoentje
  • Mocht je zeep lekker vinden smaken, doe er dan ook nog een beetje koriander bij

Stap 1

Snijd alle de tomaten, ui, knoflook en avocado. Verwijder bij de tomaten het ‘waterige’ gedeelte. Want vocht is niet altijd lekker.

Stap 2

Bereid de tomatensalsa met de stukjes tomaat, ui en knoflook (de helft van wat je gesneden hebt). Voeg ook een beetje olie toe. Dek het hierna af en zet het in de koelkast (koelkast, geen ijskast). Je kunt hier alvast beginnen om ook de guacamole te maken. Maar dit kan ook later. De guacamole maak je door de avocado, met wat ui, limoensap, knoflook en eventueel een rode peper in een kom te gooien en lekker door elkaar te prakken.

Stap 3

Kneed lekker met je blote klauwen het gehakt, samen met een theelepel komijn, peper, zout, paprikapoeder en knoflook. Voeg vervolgens ei en paneermeel toe en meng tot het lekker stevig is. Is het nog wat nat? Voeg dan nog even wat paneermeel erbij.

Stap 4

Laat het blikje maïs goed uitlekken en voeg dit toe aan het gehakt.

Stap 5

Maak een paar mooie ballen van het gehakt, en druk ze plat. Als het goed is heb je nu een mooie platte schijf, of niet. Hoe dan ook dit is nu de vorm van je hamburger. Heb je tijd over? Dek dan het gehakt af en zet dit ook even in de koelkast. Worden ze steviger van. Boeit dat je niet? Smijt ze dan gewoon straks bij stap 7 in de pan.

Stap 6

Maak de guacamole, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Zie stap 2.

Stap 7

Zet een pan op het vuur voor de burgers en verhit wat olie. Bak vervolgens de hamburgers gaar in zo’n 10 minuten.

Stap 8

Beleg de burgers met de salsa, cheddar kaas, guacamole en eventueel wat sla. (Vergeet ook het broodje niet, eet anders zo onhandig).

Stap 9

Beleg je bord rijkelijk met wat nacho’s en trek een Despo open. Muy bueno!

Stap 10

Eat that, Rudolph van Veen!