Ga naar de inhoud

Studiebevorderende kleding

Het arme studentje, dat is niet helemaal van deze tijd meer. Ondanks dat nog maar een paar studenten genieten van de stufi-als-gift (ook wel: gratis geld), heeft de gemiddelde student het financieel niet heel zwaar. Althans, zo oogt het. Sterker nog, veel studenten lenen maximaal en leven royaal. De student verschijnt niet meer in outfits van vorig jaar in de collegezaal, bezuinigen op kleding is er niet meer bij.

Het zijn niet alleen de chicks, ook gasten gaan in de meest fleeky outfits over straat

Om lid te zijn van een studentenvereniging moet je niet alleen een beetje sociaal zijn aangelegd en de liefde voor bier van je opa hebben geërfd, ook moet je in het bezit zijn van een garderobe waar menig influencer en fashionblogger u tegen zegt. Maar ook buiten de verenigingen is kleding in, hot, een dingetje. Niet alleen chicks, maar ook gasten gaan in de meest fleeky outfits over straat. Meiden lijken uitpuilende kledingkasten te hebben en dragen de duurste merken.
Nu moet ik toegeven dat ik zelf ook een bijlener ben en een grage shopper. Ik hou van wat variatie in de kledingkast. Maar ik ben ook heel goed in ongegeneerd chillen in een huispak. Wanneer ik studeer, heb ik het liefst comfortabele kleding aan, geen make-up op m’n smoel en, voor zover mogelijk met mijn korte haar, een knot bovenop mijn kop.
Wie naar de UB gaat, moet echter, zoals de ongeschreven regel voorschrijft, enorm verzorgd, het liefst in rokje en hakken, op de juiste etage verschijnen… Voor het geval dat die knappe boy van je studie of je studentenvereniging ook net aan het studeren is. Alsof ik me dán lekker kan concentreren. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe anderen dat doen. Zet mij maar als einzelgänger op een klein kamertje met koffie.