Ga naar de inhoud

Studiepods Van OlstToren geliefd bij studenten

Je hebt ze vast wel gezien in het Atrium de afgelopen tijd: de doorzichtige pods. Waar komen deze glazen sci-fi-objecten vandaan?

Sinds het begin van dit  schooljaar staan er in het Atrium van de Van OlstToren in totaal negen ‘pods’. Deze futuristische ogende hokken zijn afkomstig van het Finse bedrijf Framery en kunnen gebruikt worden om in te studeren of te overleggen.

In totaal zijn er drie verschillende varianten: voor één, vier of zes personen. Elke pod is voorzien van een werkplek, airco en een noise-cancelling systeem. Dit laatste zorgt ervoor dat het geluid van buiten de pods bijna volledig gedempt wordt.

De pods zijn onderdeel van een project van de innovatiewerkplaats Campus Design. Eerstejaars- en honourstudenten Facility Management onderzoeken hoe de pods worden gebruikt en hoe gebruikers ze ervaren.

Écht stil
Studenten die gebruik maken van de pods zijn over het algemeen lovend. ‘Het helpt me echt enorm met focussen’, zegt International Business student Radoslav (19). ‘In de bibliotheek is het vaak genoeg lawaaierig, maar hier is het écht stil.’

Als deze ruimtes helemaal gesloten waren zouden mensen er vast seks in hebben

Ook Chris (25), eerstejaars student Communicatie en Multimedia Design, prijst de pods. ‘Het is zo fijn om hierin te werken. Je wordt volledig afgesloten van de omgeving en je kunt helemaal in je schoolwerk kruipen’.

Dat de pods voor een groot gedeelte doorzichtig zijn, lijkt de studenten niet te storen. ‘Wanneer ik in de bibliotheek zit, ben ik net zo zichtbaar als hier,’ antwoordt Radoslav droogjes. ‘Als deze ruimtes helemaal gesloten waren zouden mensen er vast seks in hebben. Het is waarschijnlijk beter zo,’ vult studiegenoot Martin aan.