Tataa! Magnus in het wild

Morgen, woensdag 24 januari, gaat er iets bijzonders gebeuren in het Academiegebouw. De wereldtop van de schaaksport speelt dan een ronde van het TATA Steel Toernooi in Groningen. Nu zou je kunnen denken: so what?
Ik was extatisch toen ik het hoorde. Viel praktisch van mijn stoel. Als de wereldtop komt, betekent dat voor mij namelijk maar één ding: Magnus Carlsen KOMT OOK!! Even een infomercial voor als je geen idee hebt wie Carlsen is. Wereldkampioen sinds 2013, hij heeft z’n titel al twee keer met succes verdedigd. Op z’n dertiende was hij al grootmeester. Hij wordt gezien als één van de beste schakers aller tijden. En deze Rockstar of Chess loopt dus morgen zomaar in het wild rond.

Een selfie van Ik & Magnus zit er niet in… hij is een berucht chagrijn

Nu zou je nog steeds kunnen zeggen: so what. Prima, maar Carlsen, dat is een jongen die tegelijkertijd vijf potjes schaakte tegen vijf verschillende tegenstanders, met een blinddoek om. En dan alle vijf potjes winnen, hè? Dat bedoel ik. Daarom zit ík morgen in de Offerhauszaal om te luisteren naar het live-commentaar. (Wel gek, over twee weken zit ik in diezelfde zaal verplicht te luisteren naar een droog college over strafprocesrecht. Joepie.)
Ik zal niet proberen om een selfie van Ik & Magnus te scoren. Dat is zinloos. Hij is een berucht chagrijn. Misschien kan ik een foto fixen met Anish Giri, die is iets toegankelijker. Daarnaast komt Anish uit voor Nederland en ja, je moet je landgenoten natuurlijk wel supporten.
Al met al heb ik er zin in. Mijn tentamens heb ik sinds gisteren achter de rug, de komende twee weken ben ik vrij. Nee, even geen schakelprogramma voor mij. Dit toernooi komt op een perfect moment. Nu alleen nog even bepalen wat ik aan zal doen, iets met zwart en wit, denk ik.