Ga naar de inhoud

Tattoo you, tattoo me

‘Ben jij nerveus?’
Ik stelde de vraag minstens tien keer.
‘Nee, maar als je zo doorgaat maak je me wel nerveus.’
Waarom die herhaling? Waarschijnlijk omdat ik zelf nerveus was. Wat we gingen doen was ook permanent. Tenminste, een tattoo neem je niet met het idee om hem met veel pijn (en geld) weer weg te laten halen.

Maarten is totaal anders: eerlijk, aardig en het omgekeerde van angstaanjagend

We wilden iets wat zou matchen maar toch weer niet. Pinterest gaf ons het idee van een planeet en een raket, maar eigenlijk vonden we het nog belangrijker om iemand te vinden die creatief genoeg was om er z’n eigen ding mee te doen. Gezien onze liefde voor het internet was het dan ook geen verrassing dat het Instagram was die ons aan Maarten voorstelde.
Het klassieke beeld van de tatoeëerder is een grote intimiderende man die zich niets aantrekt van z’n slachtoffers die het bijna uitschreeuwen van de pijn. Maarten was totaal anders. Eerlijk, aardig en ongeveer het omgekeerde van angstaanjagend. Misschien wel lang, maar zeker niet intimiderend. Ons originele Pinterest-idee bleek minder origineel dan we dachten: heel veel mensen schijnen met vergelijkbare dingen rond te lopen. Volgens Maarten loop je dan zomaar de kans om in de trein ineens naast een perfecte match te zitten. Nee, oké dat is niet de bedoeling. Gelukkig had hij een beter idee.

Hoe ver ook uit elkaar, we zijn altijd met elkaar verbonden, een intens cliché

Het is best lastig uit te leggen hoe het voelt wanneer een kleine naald met inkt je huid keer op keer doorboord. Ik vergeleek het eerst met een lange nagel die op je huid tikt, maar eigenlijk voelt het net even anders.
tattoeee
Graag zou ik zeggen dat het intens pijnlijk is, maar dat ik het doorstond voor de kunst. Maar dan zou ik liegen, want zo pijnlijk vond ik het niet. Voor ik het wist was het voorbij en had ik een toffe ruimtetattoo die matcht met die van m’n favoriete persoon op deze planeet. De ruimte is een gigantische plek waar je zomaar heel erg ver weg van elkaar kunt zitten, maar nu zijn we hoe dan ook een beetje met elkaar verbonden. Dit is zo intens cliché, dat ik er bijna van moet kotsen, maar sommige dingen zijn nou eenmaal intens cliché. Nu matchen we maar hopelijk alleen met elkaar en niet meer met een random stranger in de trein.