Ga naar de inhoud

Temptation Titanic

Over een tijdje begint mijn lievelingsprogramma weer. In Zweden kan ik Temptation Island niet volgen omdat hier bepaalde regels zijn over uitzendingen in andere landen, maar dit terzijde. Ik kijk ernaar uit om het allemaal terug te kijken en te kunnen lachen. Programma’s op eilanden vind ik meestal medium en Expeditie Robinson zelfs matig. Sorry, voor de fans. Ik kijk liever naar een show waarin de mannen het lastig vinden om de piemel in de broek te houden. En waar de meisjes huilen omdat ze hun vent opeens niet meer vertrouwen. Dat deze reality-programma’s allemaal nep zijn en in scène gezet, vind ik niet erg. Ik vind het supervermakelijk.
MTV vind ik hersenloos en smakeloos. En ik vind het prachtig. Uren kan ik mij vermaken met programma’s als Geordie Shore (ik ben zelfs op fan-bedevaart naar Newcastle gegaan). Ook leuk is die show waarin je je ware liefde moet vinden tussen twintig anderen waarbij iedereen met elkaar seks heeft en drama veroorzaakt.

Een schip vol goud, marmer, mooie buffetten, alcohol én 2000 studenten

Als hardcore fan en doelgroep in één ben ik dan ook de ideale persoon om een idee aan te brengen voor een nieuwe show. Vorige week deed ik mee aan de ESN Sea Battle op de boot van Stockholm naar Tallinn (Estland). Soms gaat die boot ook naar Helsinki (Finland) of Riga (Letland), maar dat maakt niet zoveel uit. Het schip is de perfecte setting, zonder dat er geacteerd hoeft te worden. Laten we een vriendengroep volgen en kijken wat er gebeurt.
De ESN Sea Battle: stel je een Titanic-achtige boot voor, met goud en marmer, grote buffetten en nette ruimtes. Gooi daar tweeduizend studenten in met onbeperkt (goedkope) alcohol en neonverf.
Het was, zoals een vriendinnetje het gebeuren treffend samenvatte: ‘Crazy students destroying a five-star ship’. Overal waren mensen aan het braken. Aan het drinken. Aan het tongen. En ik weet bijna zeker dat ik mensen letterlijk seks zag hebben. In ons welkomsttasje zaten dan ook condooms. Een verstandige keuze, anders was het een chlamydia-boot geworden.
Dit programma-format garandeert sowieso drama, met mensen die vreemdgaan, ruzie krijgen of bijna van de boot af vallen. Het is de perfecte setting voor een televisieprogramma. Niveau Temptation Island, maar dan beter. RTL, lezen jullie dit? Zou een leuke zaterdagavond-vulling kunnen zijn. Misschien met een leuke spin-off waarin Robert ten Brink de verbroken relaties probeert te lijmen.