Ga naar de inhoud

Top Dutch Solar Racing in Australië, vlog #5: op volle snelheid

Van 13 tot 20 oktober doet Top Dutch Solar Racing mee aan de Bridgestone World Solar Challenge. Een wedstrijd voor zonneauto’s die start in Darwin en eindigt in Adelaide, een rit van ruim drieduizend kilometer! De race voert de deelnemers van het noorden naar het zuiden, dwars door de outback van Australië.

Zo’n race rijd je natuurlijk niet zomaar even, daar gaat een hele hoop voorbereiding aan vooraf. Hoe bereidt het team zich voor? Wat moet er allemaal gebeuren voordat het team perfect voorbereid aan de start staat op 13 oktober? Nicole Sanders, studente Communicatie & Multimedia Design, is onderdeel van het communicatieteam van Top Dutch, en maakt iedere week een vlog over de voorbereidingen op de grote race!

Het team bestaat uit 26 studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, het Noorderpoort en het Friesland College. Wat Top Dutch Solar Racing zo uniek maakt? Het is geen universiteitsteam, maar een team met mbo-, hbo- en wo-studenten. De zonneauto heeft het team zelf gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland.

Het team werd in februari 2017 opgericht door een groep studenten van de Hanzehogeschool. Inmiddels bestaat het team uit 26 studenten van verschillende opleidingen die hun kennis met elkaar delen. Dagelijks werken zij aan de auto vanuit hun eigen werkplaats op het terrein van de Hanze.