TopSportCast: atleten Thijmen en Job (Team 4 Mijl) over studie en hardlopen

In aflevering twee van de TopSportCast spreekt Emiel Venema met atleten Thijmen Kupers en Job IJtsma van Team 4 Mijl over hardlopen en studie. Kun je op topniveau hardlopen en tegelijkertijd volle aandacht aan je studie geven?

Thijmen en Job studeren beide aan de Rijksuniversiteit Groningen. Thijmen hoopt eind dit jaar zijn studie Computational Cognitive Science af te ronden, Job studeert Bewegingswetenschappen. Waar Thijmen de afgelopen jaren diverse nationale titels in de wacht sleepte is Job een aanstormend talent op de middellange afstanden.

In de podcast vertelt Thijmen waarom het hardlopen voor hem op dit moment even geen prioriteit heeft en blikken we met beide heren van Team 4 Mijl vooruit op de 4 Mijl van Groningen waar Job goed hoopt te presteren in de wedstrijdloop. Uiteraard vertellen beide ook hoe zij topsport met hun studie combineren en hoe de RUG daarbij helpt.

In de TopSportCast spreekt Emiel Venema met studenten die topsport en studie combineren. Welke sport beoefenen ze en hoe combineren ze dat met een studie? Hoe werkt dat in de praktijk? Tegen welke lastige situaties lopen ze aan en hoe lossen ze dat op?