TopSportCast: hoe combineren talenten Fleur en Lisa wielrennen met een studie?

In deze aflevering van Topsportcast komen Fleur Smith en Lisa Bouwers aan het woord. Fleur en Lisa fietsen beide bij NWVG Uplus en combineren het wielrennen met een studie aan de Hanzehogeschool. Fleur studeert Sportkunde en is bezig met haar vierde jaar, Lisa is tweedejaars Medische diagnostiek.

Voor Fleur is het wielrennen goed te combineren met haar studie, aangezien de opleiding sportgerelateerd is. Daardoor is er veel begrip voor haar sportsituatie. Voor Lisa is het niet altijd even makkelijk omdat ze ook regelmatig praktijklessen moet volgen waardoor het af en toe passen en meten is wat betreft trainingen.

Met NWVG (Noordelijke Wielervereniging Groningen) Uplus willen Fleur en Lisa dit seizoen goed scoren in de Women Cycling Series. Maar uiteraard proberen ze zich ook van voren te laten zien tussen de profs want dat is voor beide uiteindelijk het doel: profwielrenster worden.

In de TopSportCast spreekt Emiel Venema met studenten die topsport en studie combineren. Welke sport beoefenen ze en hoe combineren ze dat met een studie? Hoe werkt dat in de praktijk? Tegen welke lastige situaties lopen ze aan en hoe lossen ze dat op?