Topsportcast Special: Onze studenten op de Olympische Spelen

In deze aflevering van Topsportcast Special spreekt Emiel met twee van onze studenten op de Olympische Spelen, Xandra Velzeboer (shorttrack) en Melissa Wijfje (langebaanschaatsen), vlak voor hun vertrek naar Peking. Zijn ze er klaar voor?

Xandra maakt deel uit van de shorttrack-selectie van Team NL tijdens de Olympische Winterspelen in Peking. Ze studeert Life Science and Technology aan de RUG, hoewel ze nu tijdelijk is uitgeschreven omdat ze zich de afgelopen periode volledig op haar sport heeft gericht. Na de Spelen schrijft ze zich weer in zodat ze haar studie kan vervolgen. Xandra komt in Peking in actie op drie individuele afstanden en maakt deel uit van de relay-teams en maakt zeker kans op het winnen van een medaille.

De kans dat Melissa Wijfje in actie komt in Peking is niet zo groot. De studente aan de Johan Cruyff Academy van de Hanzehogeschool is als reserve afgereisd naar de Chinese hoofdstad. Melissa mistte op twee-honderdste seconde rechtstreekse plaatsing voor de Spelen tijdens het OKT schaatsen eind december in Heerenveen. Met welk gevoel zal zij rondlopen in Peking?

Naast de reguliere Topsportcast verschijnt ook regelmatig de Topsportcast Special. In deze podcast gaat Emiel Venema online of op locatie in gesprek met topsporters die een studie volgen aan de RUG of de Hanzehogeschool. Deze weken volgt hij onze studenten op de Olympische Spelen. Zijn ze er helemaal klaar voor? Hoe gaan ze om met de strenge coronamaatregelen? En hoe is het om mee te reizen en je mentaal op te laden voor een reserverol?