Ga naar de inhoud

Trends: Echte Boter

Vroeger hadden wij mannen- en vrouwenboter op tafel. Roomboter was vrouwen en margarine mannen. Mijn vader was hartpatiënt en die moest cholesterolverlagend glijmiddel op zijn boterham smeren van de dokter. Mijn broertje deed dapper mee omdat ik hem had wijsgemaakt dat je van echte boter tietjes krijgt. Maar in 2013 mag het weer! Boter op je brood. Echte in plaats van plastic! Romig in plaats van waterig. Gezond in plaats van ongezond. 2013 wordt het jaar van echt, van puur, van zuiver, van eerlijk…  Dit jaar worden je drie echte vrienden weer veel meer waard dan je 350 Facebookgabbertjes. Deze winter dragen we zuiver scheerwollen truien met kabels en Noorse motieven. Hippe meiden en jongens breien ze zelf. Wie geen oma heeft die het handwerken nog in de vingers heeft, kan terecht op Youtube. ‘Leren breien’ levert direct 834 filmpjes op. En laat je niet verleiden door goedkope polyesters waarmee je in zeven steken heen, zeven steken terug foeilelijke roezelsjaals breit.  Zoooooo 2012. Nee, wol van je eigen lease-schaap op de bioboerderij, die je eens per jaar van zijn rinse klittenvacht verlost, daarmee wil je gezien worden!


Puur worden ook de avondjes uit. Hello Kroeg van Klaas. Goodbye White Sensation. Hello door monniken gebrouwen trapistenbiertje. Goodbye sex on the beach. 2013 wordt het jaar van de buurtkroeg en de breiclub.
Van de breiclub in de buurtkroeg.
Winkelen wordt kringlopen. Ook al heb je drie bijbanen en een rijke paps. In 2013 wil je geen door kinderhandjes in elkaar geflanste lycra-lap van de H&M om je lijf, maar een bij Mamamini op de kop getikte tweed plooirok met een polkadot blouseje of strak coltruitje. Strak en sexy, maar hooggesloten. De taille gaat dit jaar omhoog (zucht… dit zeggen ze al tien jaar…) voor zowel meiden als jongens. Tegen de herfst dragen hippe jongens hoge bandplooibroeken met Italiaanse herenschoenen (geen sneakers mannen!). Meiden accentueren hun taille met een smal lakriempje.
Nog één trend. Of eigenlijk twee. Helemaal terug is de Tiroler sexfilm uit de jaren zeventig, evenals de Engelse vintageporno waarin kakdames in paardrijkleding lulletjes rozenwater over de knie nemen.