Ga naar de inhoud

Trends: Witte driekwart legging

De hele zomer teistert ie het straatbeeld: de witte driekwart legging. Fashion-horror van de bovenste plank. Gruwel van het zuiverste water. Hoe kan zo’n mega modeflater door zoveel vrouwen worden gedragen? Van plompe peuters tot ranke pubers, van moddervette moekes tot kokette katinka’s. Massaal vallen ze voor het onflatteuze witte voetloze modemissertje. Het is misschien een comfortabele oplossing voor het vroege voorjaar, als het nog te koud is voor blote benen. Maar hartje zomer als de mussen dood van het dak vallen. Dames, dames…!

Nu behoor ik, als nylonkousenliefhebster, niet tot de categorie legging lover (laat staan draagster… gruwel, over mijn lijk). Maar een zwarte, mits lang genoeg, met een little black dress en een kek peep-toetje of een paar elegante ballerina’s doet een pietsie minder schade. Ten eerste flatteert een driekwart broek weinig vrouwen. Je benen lijken korter. Ten tweede kleedt wit niet bepaald af. No need to say more. Een witte legging accentueert ieder putje en hobbeltje, striaeetje en cellulitisje. Daar kan geen frivool jurkje of strak hakje iets aan veranderen.

Ik heb, zelfs als vrouw, begrip voor Jeroen Bosman, de 28-jarige Amsterdammer die de Facebookpagina Stop De Witte Driekwart Legging Nu oprichtte. Sterker, ik heb ’m ook geliked. Hij vindt dat zelfs de prachtigste benen lelijk worden in zo’n legging. Het gaat er bij mannen natuurlijk helemaal niet om of iets comfortabel zit of hip is. Ze vinden het gewoon lelijk en beginnen een tegenoffensief.

Maar dames, het is nog niet te laat. We hebben wellicht nog menig zwoel zomeravondje voor de boeg. Laten we collectief onze leggingloze blote bruine benen tonen. Laten we massaal onze witte driekwart leggings ritueel verbranden. En gooi daar stiekem je Uggs en Crocs achteraan.

 

Loes Vader