Van DoorenVeste vernieuwt kantine

 

Oranje, zwarte en groene tinten domineren de nieuw ingerichte kantine van de Van DoorenVeste. Door verschillen in hoge en lage stoelen en door het gebruik van doorzichtige zitplaatsen is de kantine veel ruimtelijker geworden. ‘We lazen zelfs op twitter dat studenten dachten dat er minder zitplekken waren’, zegt teamleider Gebouwbeheer Brand Bos tijdens de officiële opening op 22 november. ‘Maar er zijn er juist méér. Studenten reageren heel positief en blijven langer zitten. Daar zijn we erg blij om want de hele verbouwing is er gekomen nadat studenten in de SSA-enquête aangaven dat ze de oude inrichting uit-de-tijd en ongezellig vonden.

Het meubilair is gekozen aan de hand van een enquête. Ook is gekeken naar duurzaamheid. ‘De banken zijn van kunstleer, de materialen van de stoelen zijn recyclebaar’, zegt Lex Bosma, teamleider Faciliteiten.  

‘Tien jaar geleden was het docentenrestaurant verboden terrein voor studenten’, vertelt Bos. De tijden zijn veranderd. De hele kantine is nu gewoon toegankelijk voor studenten, en terecht.’ De renovatie is trouwens nog niet geheel afgerond. ‘Tegenover de oude docentenkantine opent binnenkort een luxe koffiebar.’