Ga naar de inhoud

Vanavond uitreiking Anner Award

Anner AwardDe Anner Award, een prijs voor studentondernemers, wordt dit jaar op 20 februari voor de derde keer uitgereikt in de Nieuwe Kerk. In 2012 was Sieger de Vries met zijn glasverstamper, een systeem om flessen in glascontainers te breken, de winnaar van de eerste editie. Met zijn onlinedorp, een gezamenlijke webshop voor ondernemers, sleepte Sebastiaan Kremer de Anner Award in 2013 in de wacht.
De genomineerden studentenbedrijven zijn:
Niels PalmersTaxiculinair (een taxi met korting voor restaurantbezoek)
Jacob FaberYourbox  (goedkope goody bags voor studenten)
Anton Atanasov – WQP (een voordelig apparaat om waterkwaliteit te meten
Jeroen MeinesCreatance (een netwerksite voor creatieve ondernemers)
Bastiaan de Wit – Greenballz (een koker om de spanning in tennisballen te herstellen)
Eric BoersmaLS Training (een trainingsbureau voor topsporters)

De Anner Award bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro, voor 6000 euro aan Premium Cards van Regus Worldwide voor het gebruik van flexwerkplekken, een coachingstraject met vijf ondernemers en uiteraard naamsbekendheid. Jury en publiek bepalen vanavond wie de uiteindelijke winnaar wordt. Na afloop van het evenement in de Nieuwe Kerk is er een netwerkborrel.
De Anner Award is in 2011 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Hanzestudent Anner van der Mheen. Hij stierf op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van een bacteriële infectie. Hij was in de laatste fase van zijn studie Small Business & Retailmanagement en had naast zijn studie drie bedrijfjes. Hij werd ziek tijdens een stage bij Philips Lightning in Eindhoven.
‘Het is erg mooi om ieder jaar jonge startende of bijna startende ondernemers te zien hun bedrijfjes te zien pitchen en te battelen met hun medekandidaten. Dit jaar zijn er weer een zes inzendingen geselecteerd om zich te presenteren in de Nieuwe kerk, vanaf 19.00 uur. De bijeenkomst wordt altijd gevolgd door een borrel waarbij ondernemers en studenten elkaar kunnen ontmoeten, geheel in de geest van Anner van der Mheen.’, aldus Margreet Versteeg, de moeder van Anner.