Verbouw Conservatorium kost 10 mln.


De verbouwing van het Prins Claus Conservatorium gaat om en nabij tien miljoen euro kosten. Directeur Harrie van den Elsen is ervan overtuigd dat het nieuwe gebouw (naar een ontwerp van BDG Architecten) zal leiden tot inniger contacten tussen het Groningse muziekonderwijs en de samenleving. Om dat doel te accentueren, zal de nieuwe entree worden gevestigd in een Jazzcafé aan de Meeuwerderweg. Het vernieuwde onderkomen biedt genoeg ruimte om alle  studenten onder één dak te brengen, zodat de dependance aan de Radesingel een ander bestemming kan krijgen. Interessant is de brugachtige verbinding met het naastgelegen Tromphuis (rechts op de afbeelding) waarin het Noord Nederlands Orkest naar verwachting zijn intrek zal nemen. De Hanzehogeschool overlegt nog met de gemeente over een mogelijke herinrichting van ‘het plein’ voor de oude hoofdingang. De nieuwe behuizing zal in de zomer van 2015 worden betrokken.