Verkleedfeest.

Iemand in een Winnie the Pooh-kostuum is in Groningen net zo gewoon als het eten van een eierbal. Het hoort gewoon bij de stad. Vrolijke studentjes organiseren maar wat graag verkleedpartijtjes. Superleuk, vind ik, het liefst heb ik themafeestjes waar iedereen zijn uiterlijk compleet aanpast. Me uitleven op een outfit is één van mijn favoriete dingen. Met meer liefde dan zou moeten, geef ik geld uit aan m’n garderobe. Kleding is voor mij een manier om zonder woorden een stukje van mezelf te laten zien. Daarmee bezig zijn geeft me heel veel plezier.

Waaraan moet ik denken bij Groen in de middeleeuwen? Geen flauw idee

Het rare is dat ik het juist niet leuk vind om bezig te zijn met feestoutfits. De standaardthema’s maken me een beetje inspiratieloos. Wat moet ik met het thema casino royale? Geen flauw benul. Toch ben ik daarvoor wel twintig keer uitgenodigd. Ja, ik had dus twintig keer hetzelfde kunnen dragen, maar ergens vind ik dat maar saai. Wat is de lol van het verkleden als je hetzelfde draagt als de vorige keer?
Je hebt ook thema’s die zo vreemd zijn dat ik niet weet waaraan ik in godsnaam moet denken. Groen in de middeleeuwen? Geen flauw idee. Misschien verkleed als een versteende komkommer?
Maar ho, niet mopperen, verkleedfeestjes zijn leuk. Die gedachte prikkelde me om m’n uiterste best te doen en een werkje te leveren dat ik nooit eerder heb vertoond. Ik bestelde zilveren hoge laarzen met gigantische glitterhakken bij de kledingverhuur, vulde een Pinterest-bord vol met make-up- en haarinspiratie en bestelde een outfit van mijn favoriete website (Dollskill). Wel met korting, want laten we eerlijk zijn: we leven allemaal van een studentenbudget.
Me uitleven op de outfit was op zich al een feestje en met het thema Ruimte kon ik goed uit de voeten. En ik was niet de enige. Wie wil er niet graag doen alsof-ie een ruimtereiziger is. Het transformeerde de hele sfeer. Misschien moet ik toch een keer investeren om die stoffige oude verkleedkist van ons huis een update te geven.