Ga naar de inhoud
lockdown meme challenge

Verzin de leukste lockdown-meme en win een vaccinatie

Moe van de lockdown? Lockdown-down? Kom op, kantel het, buig het om, stap eroverheen, laat je fantasie erop los en doe er je creatieve voordeel mee. Maak een lockdown-meme en win een (voor)spoedige vaccinatie.

Een afgezakte sok is een afgezakte sok. Maar nu even niet. In de ‘stevige lockdown’ is een afgezakte sok een sockdown. Eén woord, foto erbij en je hebt een meme. Dat is de bedoeling van de Lockdown Meme Challenge van HanzeMag, doe mee en verjaag de donkere gedachten in de donkere dagen van december.

Moeilijk is het niet, althans voor degenen die niet bang zijn voor flinke dosis meligheid. En laten we wel wezen, meligheid is gewoon één van de vele betekenissen van studentikoos. Niet dan? Echt wel!

Laten we beginnen, even doorborduren op lockdown.
Hé, daar springt zomaar ineens een bestaand woord tevoorschijn. Knockdown. Niks mis mee, maar in de memesfeer ineens licht-komisch.


Knockdown

Op zich al grappig is de lelijkste aller schoenen, die juist vanwege die onooglijkheid populair is. Maar wanneer je naar beneden kijkt, klik met je smartfoon zegt en op share drukt, hoef je er alleen nog even crockdown onder te zetten om vrienden en bekenden een gulle lach te ontlokken. (Of niet, maar who cares?)


Crockdown

Die schoenen (zijn het eigenlijk wel schoenen?) heten crocks omdat ze lijken op een krokodil. Crock is het Engelse koosnaampje voor krokodillerige beesten. Wanneer een krokodil het niet meer ziet zitten, ziet hij er ongeveer zo uit.


Crockdown

Nu we toch in het dierenrijk zijn aanbeland, Engelsen duiden een zwerm en een kudde aan met flock. Wanneer vogels gezamenlijk neerdalen om even met beide benen op de grond uit te puffen, ziet men een flockdown. Hetzelfde kan met zeggen bij de aanblik van schaapjes die samen door de knieën zijn gegaan.


Flockdown

De mogelijkheden zijn eindeloos. De beurskoersen dalen… stockdown. Een rots die van een berg afrolt… rockdown. Flesje donker bier verorbert… bockdown. Dirty minds hebben inmiddels een foto gemaakt van hun jongeheer in lusteloze toestand… cockdown. Een klok die van de muur is gedonderd… clockdown. Een ruiter die van z’n paard knikkert… jockdown.

Afijn, jullie snappen het.
Trouwens, deelnemers aan de meme-challenge hoeven zich natuurlijk niet te houden aan welk opgelegd stramien dan ook. Integendeel, zoals de Fransen zeggen: creativity rules!
Een voorbeeld. Kijk naar deze foto van Christopher Campbell… die onuitwisbare frons op het gelaat van die jongen, is dat geen mooie lockfrown? Dacht het wel.


Lockfrown

Foto’s: Wolfgang Hasselmann, Max ConradSaketh Upadhya en Christopher Campbell.