Ga naar de inhoud

Ik een vieze, dikke student… nee, dat nooit!

Soms kijk ik om me heen en dan zie ik dat mensen zijn veranderd. Studeren doet iets met je. Je wordt zelfstandiger. Tenminste, ik hoop dat je zelfstandiger wordt. Papa en mama zijn namelijk niet de hele tijd in de buurt. Je maakt hopelijk je eigen keuzes. Sommige mensen krijgen verkering en gaan samenwonen.
Andere mensen vinden het lastig om voor zichzelf te zorgen. Eten maken wordt pizza bestellen. Wassen wordt uitgesteld. Schoonmaken wordt nooit meer gedaan. Supergoor. Zo’n vieze student. Met vet haar en ranzige kleding.

Vanaf vandaag ga ik iedere dag squatten, speltbrood eten en auberginelasagne, healthy word ik, eat your heart out, Rens Kroes

En er zijn mensen die te goed zijn. Die halen alle tentamens in een keer. Ze skippen nooit een college. Ze sporten vier keer per week. Eten supergezond.
Ik probeer ook zo te zijn. Sinds gisteren doe ik mee aan de healthy lifestyle. Mijn ontbijt bestond uit magere kwark, peer en chiazaad. Dat is een superfood. Tussen de middag at ik speltbrood met tomaat en spinazie. En als avondeten heb ik me door de auberginelasagne geploegd. Healthy zal ik worden, eat your heart out, Rens Kroes.
Vandaag had ik zin in chips, maar het mocht niet van mezelf. Ik kon wel janken. Je ziet weleens dat mensen wat kilootjes aankomen in hun studententijd. En dat praat je dan goed door te zeggen dat je na je studententijd wel meer tijd hebt om te sporten. Maar wat als je dan een werkende burger bent? Dat je na je werk thuis maar een pizza bestelt. Omdat je zo hard werkt en het hebt verdiend?
Het is een never-ending cirkel. Ik moet grenzen stellen. Ik ga vanaf nu iedere dag squatten. Meer sporten. Ik wil naar alle colleges gaan. Ook die om half negen ’s ochtends en tien uur ’s avonds. Geen chocolade. Geen patat. En ik ga me aan het schoonmaakrooster houden. Ik word geen vieze, dikke student. Nooit! En niet morgen, maar vandaag. Weet je wat: ik eet nú al onze chips op en begin meteen!