Vijf-euro-kapper op Zernike.

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan. Knippen, vijf euro. Stylen, 2 euro. Invlechten, 2 euro. Krullen, ook al 2 euro. In de pop-up store op Zernikeplein 7 is het een af- en aanlopen van klanten van kapsters Jenny, Ilse en Jessika, die met hun handen in het haar zitten van studenten die zich bijna voor nop een nieuwe coupe laten aanmeten.

De opbrengst van de de pop-up-kapper gaat naar kale kinderen

Jenny? Toch niet dé Jenny van kapsalon Jenny uit Bedum? Ja, zeker wel. Kapsalon Jenny, voor hem en haar. En Ilse en Jessika komen ook uit Bedum, zijn ook gediplomeerd en vaardig met kam en schaar, maar ze werken niet bij Kapsalon Jenny.
De drie Bedumse kappers zijn opgetrommeld door tweedejaars Facility Management Iris, Celeste, Lysanne en Rixt die een hoog cijfer willen scoren voor het vak Professionele Vaardigheden & Praktijk. De tijdelijke kapsalon is hún idee: de opbrengst van vandaag gaat naar de stichting Haarwensen, die door ziekte of behandeling kaal geworden kinderen bijstaat. Iris: ‘Het loopt als een trein, de stoelen zijn voortdurend bezet.’ Celeste: ‘We trekken de klanten zo uit de kantine.’