Voorleesvoer: Frans leest voor uit Een schitterend gebrek van Arthur Japin

Frans leest voor uit zijn favoriete boek, Een schitterend gebrek. ‘Het was zo mooi en aangrijpend dat het me altijd is bijgebleven.’

Weet je nog, toen je klein was, en je moeder, vader, opa, oma, broer, zus je een verhaaltje voorlas voor het slapengaan? Nu je op jezelf woont, zit dat er niet meer in natuurlijk, en bovendien ben je er ook gewoon te oud voor, toch?

Of mis je stiekem nog wel eens een kalme stem die je iets moois vertelt?
Naar verhalen luisteren werkt namelijk ontzettend ontspannend, en dat is nu juist weer iets waar studenten best wel behoefte aan hebben. Om goed te kunnen slapen, of om even niet aan tentamens, deadlines en drukke werkweken te denken.

Voorleesvoer vervult die behoefte misschien wel een beetje voor je. Elke aflevering leest een student een fragment voor: uit zijn of haar favoriete boek van het moment, een favoriet jeugdboek, of misschien wel een zelfgeschreven verhaal. Dus maak het jezelf comfortabel, ga ergens liggen of zitten, en luister naar een kort verhaal en een goed gesprek over wat verhalen voor ons betekenen!

In deze aflevering vertelt Frans over zijn favoriete boek, Een schitterend gebrek van Arthur Japin. Het was een van de eerste literatuurboeken die hij ooit las. ‘Het was zo mooi en aangrijpend dat het me altijd is bijgebleven.’
Vol enthousiasme vertelde hij zijn moeder hoe mooi hij het vond toen hij het uit had en wat bleek? Ook zijn moeder was gek op het boek.

Toen Frans gevraagd werd uit welk boek hij een stukje zou willen voorlezen, hoefde hij dus niet lang na te denken. Dat moest Een schitterend gebrek worden! Myrna Atsma presenteert en maakte ook weer de prachtige animaties.

Nieuwsgierig geworden? Koop of leen dan dit boek, want zelf lezen is uiteraard ook geweldig!