Ga naar de inhoud

Voorleesvoer, studenten en hun favoriete verhalen: De Bremer Stadsmuzikanten

Cas leest het gedicht De Bremer Stadsmuzikanten voor uit een boek dat hij vond in een tweedehands winkel, En ze leefden nog… Sprookjes op rijm. ‘Ik vind in dat soort winkels altijd verborgen schatten.’

Weet je nog, toen je klein was, en je moeder, vader, opa, oma, broer, zus je een verhaaltje voorlas voor het slapengaan? Nu je op jezelf woont, zit dat er niet meer in natuurlijk, en bovendien ben je er ook gewoon te oud voor, toch?

Of mis je stiekem nog wel eens een kalme stem die je iets moois vertelt?
Naar verhalen luisteren werkt namelijk ontzettend ontspannend, en dat is nu juist weer iets waar studenten best wel behoefte aan hebben. Om goed te kunnen slapen, of om even niet aan tentamens, deadlines en drukke werkweken te denken.

Voorleesvoer vervult die behoefte misschien wel een beetje voor je. Elke aflevering leest een student een fragment voor: uit zijn of haar favoriete boek van het moment, een favoriet jeugdboek, of misschien wel een zelfgeschreven verhaal. Dus maak het jezelf comfortabel, ga ergens liggen of zitten, en luister naar een kort verhaal en een goed gesprek over wat verhalen voor ons betekenen!

In deze aflevering leest Social Work alumnus Cas het gedicht de Bremer Stadsmuzikanten voor uit En ze leefden nog… Sprookjes op rijm van Ivo de Wijs. Hij koopt graag boeken in tweedehandswinkel, en ook dit pareltje vond hij in zo’n zaak. ”Ik vind in dat soort winkels altijd verborgen schatten.’

Nieuwsgierig geworden? Koop of leen dan dit boek, want zelf lezen is uiteraard ook geweldig!