Ga naar de inhoud

Voorleesvoer: de dierenverhalen van Toon Tellegen

Lars vertelt deze aflevering over zijn liefde voor de dierenverhalen van Toon Tellegen en leest er twee voor. ‘Soms pink je een traantje weg bij een verhaal over een teleurgestelde kikker, da’s toch mooi?’

Weet je nog, toen je klein was, en je moeder, vader, opa, oma, broer, zus je een verhaaltje voorlas voor het slapengaan? Nu je op jezelf woont, zit dat er niet meer in natuurlijk, en bovendien ben je er ook gewoon te oud voor, toch?

Of mis je stiekem nog wel eens een kalme stem die je iets moois vertelt? Naar verhalen luisteren werkt namelijk ontzettend ontspannend, en dat is nu juist weer iets waar studenten best wel behoefte aan hebben. Om goed te kunnen slapen, of om even niet aan tentamens, deadlines en drukke werkweken te denken.

Voorleesvoer vervult die behoefte misschien wel een beetje voor je. Elke aflevering leest een student een fragment voor: uit zijn of haar favoriete boek van het moment, een favoriet jeugdboek, of misschien wel een zelfgeschreven verhaal. Dus maak het jezelf comfortabel, ga ergens liggen of zitten, en luister naar een kort verhaal en een goed gesprek over wat verhalen voor ons betekenen!

In deze aflevering vertelt Lars over zijn liefde voor de filosofische dierenverhalen van Toon Tellegen. Zijn verhalen zijn zeer kort, vaak maar een paar bladzijden, en focussen iedere keer op een ander dier. ‘Aan het einde hoop je altijd weer iets te leren. Soms eindigen de verhalen vrolijk, soms droevig. Soms pink je een traantje weg bij een verhaal over een teleurgestelde kikker, da’s toch mooi?’

Nieuwsgierig geworden? Koop of leen dan eens een boek van Toon Tellegen, want zelf lezen is uiteraard ook geweldig!