Voorleesvoer, studenten en hun favoriete verhalen: De Kleine Prins

In stressvolle tijden is er niks lekkerder dan even met een koptelefoon op wegdromen bij een mooi verhaal. Daarom bedacht Myrna Voorleesvoer, een podcast over studenten en hun favoriete verhalen.

Weet je nog, toen je klein was, en je moeder, vader, opa, oma, broer, zus je een verhaaltje voorlas voor het slapengaan? Nu je op jezelf woont, zit dat er niet meer in natuurlijk, en bovendien ben je er ook gewoon te oud voor, toch?

Of mis je stiekem nog wel eens een kalme stem die je iets moois vertelt? Naar verhalen luisteren werkt namelijk ontzettend ontspannend, en dat is nu juist weer iets waar studenten best wel behoefte aan hebben. Om goed te kunnen slapen, of om even niet aan tentamens, deadlines en drukke werkweken te denken.

Voorleesvoer vervult die behoefte misschien wel een beetje voor je. In deze podcastserie focussen we op studenten en hun favoriete verhalen. Wat betekenen de verhalen of boeken voor ze? Daarnaast leest de student een fragment (of fragmenten) voor: uit zijn of haar favoriete boek van het moment, een favoriet jeugdboek, of misschien wel een zelfgeschreven verhaal. Dus maak het jezelf comfortabel, ga ergens liggen of zitten, en luister naar een kort verhaal en een goed gesprek over wat verhalen voor ons betekenen!

In deze aflevering vertelt Communicatie-studente Macy waarom De Kleine Prins een van haar lievelingsboeken is en leest ze een fragment uit het boek. Myrna Atsma presenteert en maakte ook de prachtige animaties.

Nieuwsgierig geworden? Koop ‘m dan, want zelf lezen is uiteraard ook geweldig!