Ga naar de inhoud

Waar word ik lid? Groninger studentenverenigingen van binnen

Vindicat, Albertus, Cleopatra, Dizkartes, Navigators: ze doen er tijdens de KEI-week werkelijk alles aan om eerstejaars binnen te halen. Goed mogelijk dat je door alle bomen (en de vele drankjes) het bos niet meer ziet. En is het bij die verenigingen wel altijd net zo leuk als het tijdens de KEI-week was? Misschien kunnen wij je een handje helpen!

Vier jaar geleden begonnen Communicatie-studenten Nathan de Vries en Thom Easix met de video-serie Mag Ik Even Binnen Kijken, een zoektocht naar de ware aard van de studentenverenigingen van Groningen. Nathan vertrok het jaar erna naar BNN, en Rosa-Lin Meijer nam het presentator-stokje over. Samen met Thom ging ook zij op pad langs studentenverenigingen, subculturen en sportclubs in Groningen om ons ‘buitenstaanders’ eens te laten zien hoe het er binnen die groepen eigenlijk aan toe gaat. De hamvraag: kloppen de vooroordelen of hebben we het helemaal bij het foute eind?

De zoektocht begon met een hilarisch bezoek aan de grootste studentenvereniging van Groningen, Albertus Magnus:

Om een beetje bij te komen, bezochten Nathan en Thom daarna de Christelijke vereniging Navigators:

Daarna volgden vele bezoeken aan sportverenigingen (die we volgende week behandelen in een aparte post), maar in de eerste aflevering van seizoen 2 waren we binnen bij de grootste algemene studentenvereniging van Nederland, Dizkartes:

Voor de broodnodige variatie gingen we op zoek naar wat afwijkende verenigingen en kwamen uit bij de vereniging voor internationale studenten, Erasmus Student Network Groningen (ESN-Groningen):

Naast een vereniging voor internationale studenten is er natuurlijk ook een club voor de LGBT-studenten community, Ganymedes:

En waar we begonnen met de grootste, eindigden we met de meeste bekende (of moeten we zeggen beruchte?) studentenvereniging van allemaal, Vindicat:

Hopelijk heb je wat aan deze inside blik, en heb je een keuze kunnen maken! Heel veel plezier de komende jaren!