Ga naar de inhoud

Waarom die sjaal om?

Sjaals vind ik de meest hinderlijke dingen ooit. Ja, ze houden je warm en vaak zijn ze ook best wel mooi, maar verdomme wat zitten ze irritant. Het liefst gooi ik ze direct af als ik in een ruimte kom waar ook maar iets van warmte is. Maar deze week was de sjaal mijn redding. Niet omdat het monsterlijk koud was, maar omdat er iets op mijn nek zat waar ik niet echt hyped over was. Helaas was daar toch het moment waarop ik even niet meer voorzichtig was. Het moment waarop ik het, tijdens een avond gezellig rondhangen, toch wel heel warm kreeg. Het moment waarop ik even vergat waarom ik die sjaal om mijn nek had hangen. Het moment waarop ik hem afdeed. Natuurlijk gebeurde toen het onvermijdelijke.

Ik wil dolgraag vertellen over m’n superknappe liefde en onze geweldige date

‘Oeehhh, heb je een nieuwe liefde?’
‘Wat bedoel je, nieuwe liefde?’
Ze wijst naar m’n nek en ineens denk ik aan de mooie rode plek in mijn nek. Ze begint te lachen en nieuwsgierig als iedereen zou zijn vraagt ze wie die mooie plek heeft veroorzaakt. Ik wil haar dolgraag een spannend verhaal vertellen. Over m’n  superknappe liefde en de geweldige date die we hadden. Een verhaal zo spannend dat mensen het er warm van krijgen als ik het vertel. Maar mijn verhaal is een stuk kouder dan dat. Mijn sexy nieuwe liefde is namelijk niemand meer dan hartje winter. Ergens ook wel een beetje dramatisch, want winter is mijn favoriete seizoen, maar een stuk minder spannend dan een nieuwe liefde. Misschien was het karma, want op het moment dat de kou toesloeg en ik geen zin had om mijn sjaal om te doen, kreeg ik op een magische manier opeens deze mooie vlek in mijn nek. Mijn sjaal moet maar mijn nieuwe liefde worden.