Ga naar de inhoud

WIN: Feuten het Feestje

feuten.bmlDe film Feuten het Feestje is een spin-off van de BNN-serie. Na drie seizoenen drank, seks en machtspelletjes vonden de makers het tijd voor een bioscoopfilm over het Amsterdamse studentencorps. Het nieuwe studiejaar begint voor H.S.C. Mercurius met een ontgroening- inschrijffeest. Twee onschuldige eerstejaars Elias en Lieve gaan naar het feest, evenals een clubje oud-leden met heimwee naar het studentenleven. Elias is serieus en stiekem verliefd op Lieve, Lieve, het prototype corpsmeisje, is mooi en gewillig.
Een conflict tussen negendejaars Olivier de Ruyter en de politie loopt met een leger ME Project-X-achtig uit de hand. Dit flinterdunne plot, overgoten met veel drank, een enkel snuifje coke en een ballonnetje lachgas, is niet meer dan een lange aflevering uit de serie. Ook de studentikoze humor gaat niet verder dan lachen om woorden als dikke homo en paardenkut. Het moralistische einde van de film zal ik niet verklappen.
Deze film krijgt van mij een hartje voor de moeite en een hartje omdat er niet eens zo slecht in wordt geacteerd. Het plot zou het niet slecht doen als musical in groep acht op de basisschool. De acteurs redden de film nog enigszins.

Omdat smaken verschillen: Like ons op Facebook en maak kans op dit toppertje.