Ga naar de inhoud

Yellow Puffin Game Event

Op 18 april is het Groninger Forum gewijd aan het Yellow Puffin Game Event, het evenement waar het contact tussen  gamer en ontwikkelaar centraal staat. Monsterboard, iWink, Ubisoft en andere bedrijven geven presentaties en je kunt met ze in gesprek. De ideale manier dus om meer te leren over deze industrie. Dat is ook het hele idee achter Yellow Puffin: ze willen gamers, ICT’ers en bedrijven met elkaar in contact brengen en laten zien wat het Noorden van ons land te bieden heeft. Volgens Yellow Puffin is er vanuit de regio genoeg animo om aan de slag te gaan in deze bloeiende industrie en daar willen ze een steentje aan bijdragen.
Tijdens Yellow Puffin kun je aan de slag gaan met spelcomputers en tabletop games, je krijgt goodies in handen en natuurlijk kun je de competitie aangaan met andere gamers. FC Groningen is ook aanwezig, op zich misschien al een verrassing, maar daar blijft het niet bij…
De Hanzehogeschool is vertegenwoordigd met enkele studieverenigingen (Realtime en KIC). Zij zetten zich in voor het leggen van contact tussen de student en het bedrijfsleven. GliTCH kan je alles vertellen over het ontwikkelen van games.
Kortom, op 18 april staat Groningen in het teken van gamers. Kaartjes zijn te bestellen via eventbrite en kosten 7,50 per stuk. Voor meer informatie en andere artikelen over de game-wereld kun je terecht op hun website of social media.