Ga naar de inhoud

Zernike, the Musical

Je vraagt of ik zin heb in een sigaret. ’t Is twee uur ’s nachts, we liggen op bed. In een studentenkamer in een stad. Waar iedereen ons hoort, want studenthuizen hebben dunne wandjes. Waar een paar mensen ons wel kennen. En veel dingen ons storen, sirenes, binnenkomende whatsappjes en geschreeuw op straat. Op de vloer liggen drie lege flessen wijn. En kledingstukken die van mij zullen zijn, want jij draagt geen panty’s.

Hoezo, kledingstukken die van jou én van mij kunnen zijn

Tot zover mijn pogingen om in een musical te leven. Ik kijk vaak naar films waarin wordt gezongen, maar de keiharde werkelijkheid is nooit zo romantisch als de voorstelling op het witte doek. En kom op, zeg, roken in bed… semi-vies, Guus Meeuwis. Net als die kledingstukken die van jou of van mij kunnen zijn. Ik weet dat we pro-zelfuiting zijn, maar ik denk dat ik het verschil tussen jouw en mijn kleding best goed kan zien.
Ik zou zo graag eens wakker worden in een High School Musical. Dat ik naar Zernike fiets en ineens in een fanfare terechtkom, met confetti en rolslingers.

Om half zeven je bed uit, een hoogslaper maakt dat echt niet eenvoudiger

Dan dansen we met zijn allen naar de borgen, torens en vestes en springen we om negen uur ’s ochtends met gekleurde ballonnen en vrolijke muziek op en neer, omdat het leven één groot festijn is. Helaas moet ik me de komende weken meerdere malen om (half) zeven uur uit bed (de hoogslaper maakt dat echt niet eenvoudiger). Het is werken of stagelopen. Er is niemand die me opvangt, rondjes met me draait en me vrolijk meesleurt naar al het leuks wat me die dag te wachten staat.
Maar genoeg negativiteit, ik verdien wat moneys (het studentenleven betaalt zichzelf niet) en het einde van mijn Hanze-tijd nadert ook al.
Hello, who am I kidding? Een ware student heeft toch studievertraging? Het einde lijkt in zicht, maar is toch zó ver weg. Wellicht vind ik in de tussentijd wel ruimte voor dat musicalmoment. En anders rook ik wel een sigaret om twee uur ’s nachts om dat gevoel op te wekken.