Zevenenhalf.

Nog zeven en een halve week voordat het weer vakantie is. Kerstvakantie welteverstaan. Ik ben alweer aan het aftellen. Wat heb ik ontzettend veel zin in die twee weken. Eten, slapen en film kijken. Mijn lievelingsdingen. Doordeweeks doe ik deze drie dingen ook wel regelmatig, maar meestal met een licht schuldgevoel. In de kerstvakantie kan ik dat schuldgevoel loslaten.

Donker als je van huis gaat, donker als je thuis komt, heel zwaar allemaal

Ik hoop wel dat Netflix rond die tijd iets nieuws heeft, want ik heb het gevoel dat ik er inmiddels zo’n beetje doorheen ben.
Afijn. Ik fietste net door de stad en ik zag nogal wat studenten met een chagrijnig gezicht rondlopen. Snap ik, jezelf verplaatsen naar de bibliotheek (of een van de andere studieplekken, het museum!) is een loodzware opdracht. Laten we deze barre tijden vooral even heel veel zelfmedelijden hebben. Drukke studie-zaken. Het is koud. Het regent meer. Het is donker als je van huis gaat (voor deze burger dan) en het is donker als je weer thuis komt (voor deze burger dan). Heel zwaar allemaal.

Desperate times, desperate measures, een vette oliebol mag zo nu en dan

Gelukkig heb ik een nieuw maatje gevonden. De gebakskraam op de Grote Markt. Een lekker oliebolletje wanneer ik uit de bus stap. De bus vanuit de dorpsschool waar ik juffie ben. Eigenlijk mag ik van mezelf maar één bolletje per week. En eigenlijk ook pas na mijn verjaardag (aanstaande vrijdag, verjaardagscadeaus mogen gestuurd worden). Maar desperate times, desperate measures. Je moet jezelf ook weer niet te veel druk opleggen. Een dikke, vette oliebol mag zo nu en dan ook wel. Het is immers alweer bijna kerstvakantie, nog een dag of vijftig. En ondertussen sport ik dit schooljaar (oké studiejaar) drie keer per week, dus je moet jezelf ook wat gunnen. Al verandert er voor mij deze weken helemaal niks. Ik heb geen tentamens, alleen maar burgerzaken. Maar ik denk aan jullie allemaal, terwijl jullie zitten te bikkelen. Was je maar eerder begonnen met studeren. Maar onthoud: je propedeuse hoef je niet in één keer te halen en je ouders houden nog steeds van je wanneer je je tentamens niet haalt. Haal onderweg naar je studieplek maar even een oliebol. Nog maar zeven weken, en een halve.