Zoet ontbijt.

Vorige week bevond ik mij op een ultiem dieptepunt. Ome Duo was nog een paar dagen verwijderd, maar het voelde alsof ik nog minimaal duizend jaar moest wachten. Te trots om m’n moeder lief aan te kijken, accepteerde ik mijn lot: m’n enige overgebleven ontbijtoptie was een zoete aardappel. Niet m’n favoriete ontbijt, maar pure noodzaak.

Ik wilde droge rijst eten terwijl ik naar een filmpje van een echte maaltijd zou kijken

Ik ben vast niet de enige student die af en toe een klein beetje onhandig is met geld. Niet de enige die moet overschakelen op de dramatische levensstijl die bestaat uit leven op instant noodles en net iets te vaak aan je ouders vragen of je een vorkje kunt meeprikken. Op Facebook zwerven video’s rond van mensen die een kom rijst eten en ondertussen kijken naar een beeldscherm van een echte maaltijd, zodat ze net kunnen doen alsof ze intens genieten van iets onbetaalbaars. Dit experiment wou ik zelf uitvoeren, gezien het niveau van geldloosheid waarop ik was aanbeland, maar spijtig genoeg had ik zelfs geen rijst meer in huis. Maar toen: de verlossing.

Eindelijk weer eens in de Jumbo, gedroeg ik me als een koning en pakte alles wat m’n hartje begeerde

Op de mooie dag nadat ome Duo me was komen helpen, werd ik wakker met een glimlach op m’n gezicht. De zon scheen misschien niet (het weer was vorige week Nederlandser dan ooit) maar het voelde alsof verse zonnestralen m’n gezicht kietelden. De zoete aardappel was op, de koelkast leeg en de bankrekening aangevuld en wat doe je dan als financieel-economisch genie? Ik begon met een omarming van het ontbijtje buiten de deur, gevolgd door het ultieme genot van veel te dure koffie in het door mij zo geliefde koffiezaakje. De kans om mijn vrienden die middag op taart te trakteren sloeg ik zeker niet over en toen ik eindelijk weer eens in een Jumbo belandde, gedroeg ik me als een koning en pakte alles wat mijn hartje begeerde. Die avond zag ik dat één van mijn favoriete Etsy stores een nieuwe pin had ontworpen en zonder er ook maar een seconde over na te denken, drukte ik op betalen.
Heeft iemand een idee waarom ik de maand eindigde met een zoete aardappel?