Ga naar de inhoud

Zombies komen naar Groningen met Halloween (en jij kan ze bestrijden)

Geen zin om deze Halloween voor de zoveelste keer op rij de verkleedshop te bezoeken? Dan heb je mazzel, want oud-hanze-studente Alita Smit (26) organiseert in oktober een heuse Zombie break-out in de Biotoop in Haren.

Denk hierbij aan de serie The Walking Dead, maar dan in Groningen. Aan het project, dat loopt van 21 tot en met 26 oktober, doen meer dan 45 acteurs mee en als speler waan je je ruim drie uur in een zombiewereld, waarin jij met je groep de laatste hoop van het Noorden bent.

‘De deelnemers zijn aan hun lot overgelaten. In de biotoop moeten ze een geneesmiddel voor het zombie-virus zoeken om Groningen te redden,’ legt Alita uit. ‘Het evenement moet voor de bezoekers een filmische ervaring worden en het is absoluut meer dan je standaard spookhuis.’

Brains
Het vinden van dit geneesmiddel gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en als survivor moet je continue uit handen weten te blijven van de zombies die je brein willen opvreten. Of, nou ja, brein.. Eerder je ‘levens’ die aan je broekriem zitten. Ben je drie keer door de zombies te grazen genomen, dan ben je af.

Het is trouwens niet de bedoeling dat je de hersenpan van de acteurs inbeukt

Gelukkig hoef je niet de gehele drie uur te vluchten als een bange haas, want op het terrein kun je wapens en uitrusting vinden die je helpen in de strijd tegen de ondoden. Hierbij is het trouwens niet de bedoeling dat je de hersenpan van de acteurs inbeukt, maar dat kun je vast zelf ook wel bedenken.

Pitch

Het idee van de Zombie break-out komt voort uit de studie van Alita. Tijdens haar opleiding aan de Academie voor Popcultuur  kwam ze op het idee voor Warrior Events, haar evenementenbureau. Dit idee werkte ze vervolgens uit bij haar minor ondernemerschap, waarna ze er uiteindelijk ook de Pitch Please Cheque mee binnensleepte.