Zwembroek.

Als er iemand is die een zwembroektip heeft voor een jongen van 1 meter 75 mag hij (of zij) zich hier melden, en snel een beetje, alsjeblieft. Ik heb zo’n beetje alles geprobeerd, maar de gangbare confectiezwemkleding is naast een pleonasme ook niet voor mij weggelegd. Zo liep ik twee zomers terug in een soort glimmend kickboksbroekje waarop Badr Hari jaloers zou zijn en waar mijn edele delen continu de buitenlucht zochten. Dat klinkt leuk en het is ook zeker luchtig, totdat je besluit om het water in te gaan.

Kortom, ik heb een klerehekel aan zwembroeken en zij ook aan mij

Vorige zomer was ik in een boxershort in het water te vinden. Dat was geen persoonlijke keuze. Hu Wang van tentje 45 op een Vietnamese markt bleek de rek in het touwtje van het zwembroekje van Ralph Lauren dat ik na twee uur zoeken en onderhandelen voor vijf euro op de kop had getikt, toch verkeerd te hebben ingeschat. Om een arrestatie te voorkomen was ik wel op m’n boxertjes aangewezen. Inmiddels kan ik jullie als ervaringsdeskundige mededelen dat boxershorts lang voor zwembroeken kunnen doorgaan, maar absoluut niet meer als ze in aanraking komen met H2O.
Kortom, ik heb een klerehekel aan zwembroeken en zij blijkbaar ook aan mij. En het is ook een wedloop aan het worden. Besluit ik minder te eten, dan besluiten zwembroeken wijder te worden en liggen m’n kievitseieren voor het oprapen.

In de sportschool ben ik de gast die de oefeningen verkeerd doet, met dertig graden, in een lange broek

Pas ik me aan aan het wijde-pijpenmodebeeld door tien kilo aan te komen, dan blijken de broekjes ineens zo strak te zijn geworden dat diezelfde eitjes van schrik een pijnlijk heenkomen zoeken in mijn buikholte.
Wat ik nou wil zeggen? De zwembroekindustrie is veel te modegevoelig. Ik ben er helemaal klaar mee om sportscholen af te struinen en besmuikt te lachen om alles wat zich uitslooft totdat ik zelf in de spiegel kijk en me realiseer dat ik net zo’n sukkel ben. En niet zomaar één. Nee, ik ben dan ook die gast die de oefeningen verkeerd doet, met dertig graden, in een lange broek.
Het is natuurlijk echt allemaal heel goed bedoeld van iedereen die mij te hulp schiet, maar het boeit me niet. Flikker op met je tips en vertel hoe je aan dat sportbroekje komt! Ik ben er klaar mee. Dit jaar wordt het gewoon een speedo. Fuck it. Dan maar voor lul lopen.