Ga naar de inhoud

De kookshow! Geen zin in afwassen? Maak onze eenpanscurry!

De kookshow. Honger? Je aanrecht vol met vieze vaat? Raap je moed bij elkaar om één pan af te wassen. En dan toch een heerlijke eenpanscurry!

In aflevering 3 van de HanzeMag Studentenkookshow gaat onze fijnproever Rohan de keuken in met sterrenkoks Irsa en Jur. Ze laten je zien hoe je een eenpanscurry met udon-noedels en kip bereidt.

Natuurlijk wil jij ook shinen met dit supersimpele gerecht. Dus loop nog even naar de supermarkt of open de app van je favoriete flitsbezorger en gooi het volgende in je mandje. 

  • Kipdijfiletreepjes (400 g)
  • Udon-noedels/woknoedels (270 g)
  • Thaise wokgroente (400 g)
  • Aspergebroccoli (200 g), bestaat echt
  • Rode-curry-pasta (3 eetlepels)
  • Kokosmelk (250 ml)
  • Kokend water (750 ml), dit heb je vast wel in huis

Pan afgewassen? Oké dan, aan de slag!

Stap 1

Snijd de aspergebroccoli. En mocht je de kipdijfilet niet in reepjes gekocht hebben omdat dat toch nét iets duurder was, snijd dan ook dat kippetje in stukjes.

Stap 2

Geloof het of niet, gooi ALLES in een ruime (wok)pan én gooi het kokende water eroverheen. Roer ff goed om en breng opnieuw aan de kook! Dat laatste is essentieel!

Stap 3

Laat het zonder deksel circa tien minuten doorkoken op middelhoog vuur, of zoiets.

Stap 4

Smijt alles op je bord. Of als je alleen een pan hebt afgewassen: tjap het uit de pan! Eet smakelijk!

Stap 5

Eat that… Yotam Ottolenghi!