Ga naar de inhoud

Shakshuka! Het Geheim van de Tunesische Tovertomatenstoof

Shakshuka! Studentenkookshow #4. Een superspannend culinair avontuur: Rohan en het Geheim van de Tunesische Tovertomatenstoof.

Zin om eens iets verrassends te koken? Dan ben je aan het juiste adres! Vandaag gaat onze fijnproever Rohan de keuken in met Hedwig en Saskia. Deze twee culinaire toppers maken shakshuka. Wat? Shakshuka, dat is een Tunesische tomatenstoof met eieren. Dat klinkt in ieder geval al lekker!

Voor dit sterrenmaal heb je in ieder geval de volgende ingrediënten nodig. 

  • Puntpaprika (2 stuks)
  • Tomatenblokjes (1 blik)
  • Tomatenpuree (2 blikjes van 35 gram)
  • Verse tomaten (4 stuks)
  • Een aantal tenen knoflook (1, 4 of 12, wat jij wilt)
  • Uien (2 stuks)
  • Peterselie
  • Eieren (4 stuks)
  • Feta (1 pakje)
  • Wortels (zo’n 300 gram)
  • Naanbrood (4 stuks)
  • Gemalen komijn (let op: komijn, niet konijn)
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Bouillonblokje (1 stuks)
  • Olijfolie (om mee te bakken, weet je wel)

Bereid je voor op dit stappenplan, want dat zal net zo chaotisch zijn als in de video. Maar we hopen dat het enigszins te volgen is.

Stap 1

Begin met het snijden van alle groenten: de tomaten, uien en wortels. Snijd ook alvast de feta in blokjes als je toch bezig bent. Verwarm eventueel de oven alvast voor, voor het naanbrood. Check de temperatuur op de verpakking.

Stap 2 en 3?

Zet het vuur aan. Bak de uien en knoflook en voeg na enige tijd ook de gesneden wortels toe.

Stap 4 én 5

Neem een shotje Jägermeister. Voeg de puntpaprika toe aan de pan én doe hier wat gemalen komijn en paprikapoeder bij. Wil je overkomen als een ware kok? Voeg dan een scheutje witte wijn toe.

Stap 8 (waar de rest van de stappen gebleven zijn, geen idee)

Voeg wat peper en zout toe aan de pan.

Stap 9

Voeg ook het bouillonblokje toe (aan de pan, ja).

Stap 10 en 11

Smijt nu ook de inhoud van het blikje tomatenblokjes én die van de blikjes tomatenpuree in de pan. Laat het geheel daarna zo’n 15 minuten sudderen.

Stap 13

Heb je bij stap 1 de oven niet voorverwarmd? Dom! Verwarm de oven nu wel voor en wacht tot hij op temperatuur is.

Stap 14

Doe het naanbrood in de oven en bak gaar volgens de tijd op de verpakking.

Stap 16

Neem de eieren en smijt deze niet tegen de muur. Pak in plaats daarvan een soeplepel, maak hiermee een kuiltje in het prutje in de pan en doe een ei in de lepel. Draai langzaam naar onder om het ei in de shakshuka te krijgen. Herhaal deze stap voor elk eitje.

Stap 17

Wacht tot de eieren gaar zijn, smijt nog wat peterselie en feta over het gerecht én pak je naanbrood erbij. Eet smakelijk!

Stap 18

Eat that, Gordon Ramsay!